Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

solutii Arad

Buget 2012: Unde au ajuns banii de căldură?

Buget 2012: Unde au ajuns banii de căldură?

Administrația Falcă (PDL) a aruncat peste jumătate de Arad în haos mutând banii de la căldură spre firme clientelare. Propunem asigurarea unei subvenții de 30 Lei/Gcal pentru căldură.

  • Bugetul scade însă în valoare de la 615 la 549 milioane RON.
  • Investițiile scad și ele (cu 2,2 milioane RON).
  • Avem o singură excepție: ”întreținere spații verzi”.

Fondurile alocate acestui capitoli de cheltuieli în ultimii 2 ani, arată că firmele care se ocupă de instalațiile de udare sau pietrișul din zone odinioară verzi, și-au multiplicat de 5 ori veniturile.

Toate acestea, pe fondul necreării de noi spații verzi, unele fiind chiar desființate! mai departe »

Aeroportul - un exemplu de implicare

13.12.2011 11:00 - 12:00 · Mihnea Iuga
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Mișcarea Arădeană este convinsă că Aeroportul poate fi salvat și cere transparență administrației.

În urmă cu 2 săptămâni, Mișcarea Arădeană a atras atenția asupra situației critice în cazul Aeroportului din Arad.

  • Am enumerat deciziile greșite luate de administrația Falcă-PDL încă din 2008 când s-a trasat drumul Autostrăzii Arad-Timișoara.
  • Am expus motivele pentru care dezvoltarea economică a Aradului are nevoie și de Aeroport și de Autostradă deopotrivă.
  • Am solicitat demararea de urgență a negocierilor cu operatorii care și-au manifestat intenția să investească la Arad.
  • Am cerut ca Ministerul Transporturilor să își îdeplinească obligația de a finanța mutarea balizajului.

Rezultate pozitive

Conform cu ancheta din presa arădeană și corelat cu datele pe care le deținem, la Aeroport se încep lucrările de mutare a balizajului. Cu toate acestea, reamintim că, în cazul în care se dă drumul Autostrăzii (conform cu laudele primarului actual Gh. Falcă) și balizajul nu este mutat, Aeroportul își pierde licența. mai departe »

Aeroportul Arad, între rea voință și incompetență

28.11.2011 11:00 - 12:00 · Mihnea Iuga
Aeroportul Arad, între rea voință și incompetență

Lipsa de responsabilitate a administratorilor politici ai Aradului au oprit dezvoltarea orașului și au transformat Aeroportul într-un element de dezavantaj în competiția economică din regiune.

Dezvoltarea durabilă a Aradului depinde de abilitatea administraţiei locale de a atrage noi investitori și a genera locuri de muncă. Un aeroport funcțional în Arad este un beneficiu atât pentru arădeni cât şi pentru dezvoltarea economică a oraşului. mai departe »

Taxele locale pe 2012 la InfoTV

Președintele Mișcării Arădene invitat la emisiunea Subiectul Zilei de la Infotv Arad din 21 noiembrie 2011. Tema: Primarul Falcă propune pe anul 2012 setarea taxelor la nivelul maxim acceptat de lege.

O echipă unită la Mișcarea Arădeană

Foto: Vio Gantner
Foto: Vio Gantner

În dimineața zilei de sâmbătă, peste 200 de cetățeni - membri și prieteni ai Mișcării Arădene - care au în comun prețuirea orașului nostru, au participat la Întâlnirea organizată cu prilejul primelor alegeri în organizație.

Au fost prezenți lideri ai organizațiilor societății civile din Arad (PRO-Urbe, Respiră Verde, ULAL Arad, AIESEC Arad, Alternativa Arădeană, Asociația Răniților și Urmașilor celor decedați în Decembrie 1989, Asociația Revoluționarilor, Racing Bike Pro, Sindicatul Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad), reprezentanți ai minorităților din județ și ai partidelor, și nu în ultimul rând, mass-media locală sau invitați speciali de la Timișoara.

Proiectele ultimului an au fost trecute în revistă de către Claudiu Cristea, unul din fondatorii și președintele în funcție al Mișcării Arădene. Cele 3 direcții mari pe care se conturează fiecare activitate a organizației (identitatea locală, calitatea vieții, participare) au fost aduse în prim plan și în prezentarea acțiunilor viitoare ale organizației. mai departe »

Verde pentru Arădeni

"Dezvoltarea trebuie sa aiba in centru oamenii, nu asfaltul.”
"Dezvoltarea trebuie sa aiba in centru oamenii, nu asfaltul.”

Mișcarea Arădeană și Respiră Verde au propus administrației locale un proiect de înființare a 12 parcuri noi pentru arădeni, inițiativă ignorată de municipalitate. Astăzi am înaintat municipalității Petiția Parcuri pentru Arădeni.

Activități derulate până în prezent:

  • Am lucrat cu jurişti, ingineri, economişti şi inclusivi peisagişti, pentru a găsi cele mai viabile soluţii.
  • Am consultat opinia publică în ceea ce priveşte demersul nostru.
  • Am analizat posibilităţile existente la ora actuală pentru implementarea proiectulu cât mai repede posibil.

Motivația mai departe »

O soluţie cu SMS pentru normalitate

16.08.2011 10:00 - 12:00 · Mihnea Iuga
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Mișcarea Arădeană propune trecerea la plata prin SMS a părcării ca soluție în favoarea cetățeanului și a orașului, în timp ce primarul PDL, Gheorghe Falcă, promovează luni o hotărâre prin care mărește orarul de taxare a parcării până la ora 21.

Cercetarea prezentată săptămânile trecute de Mișcarea Arădeană arăta date oficiale îngrijorătoare pentru arădeni. • Nivelul de trai este mult sub nivelul taxelor și creditelor mari. • Arădenii plătesc prea mult pentru ce li se oferă – servicii proaste și lucrări prost făcute.

Amendarea arădenilor – scopul PARCAR (admin.Falcă-PDL)

În prezent, amendarea a devenit scopul sistemului de parcare din Arad, și nu oferirea unui serviciu benefic arădenilor, așa cum ar fi normal. Cuantumul amenzii este, de fapt, parte a politicii de recuperare a banilor risipiți pe multiple lucrări prost făcute de către administrația 2008-2012, condusă de către Gheorghe Falcă. mai departe »

NU Dezvoltare prin taxare

02.08.2011 13:00 - 14:00 · Mihnea Iuga
NU Dezvoltare prin taxare

Ultimii ani au fost dificili pentru români în general și arădeni în particular. În fața unei crize financiare și economice din mediul privat și cel bugetar, cetățenii au fost nevoiți să facă sacrificii pentru a trece peste acest hop.

Mișcarea Arădeană consideră că pentru a adopta politici publice corecte, trebuie cunoscute datele adevărate privind situația economică a Aradului. În acest sens, organizația noastră a centralizat date oficiale ale indicatorilor economici, sociali și financiari principali, într-un document intitulat ”Cercetare privind situația economică a Aradului”.

Rezultatul cercetării oferă perspectiva reală asupra calității vieții în Arad. Considerăm că arădenilor trebuie să li se spună adevărul privid situația economică, și nu să li se creeze iluzia că trăiesc în bunăstare. Observăm că actuala administrație Falcă-PDL a început campania electorală prin prezentarea unui document conceput de angjații Primăriei Arad, prin care se induce senzația că în Arad există un nivel de trai și bunăstare mult ridicat nivelului din întreaga țară. mai departe »