Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Parcuri

Administrația spune NU parcurilor

Administrația spune NU parcurilor

Soluția propusă de 4.000 de arădeni și inițiată de Mișcarea Arădeană și asociația Respiră Verde, a fost refuzată de Administrația actuală a Aradului.

Primăria recunoaște: planurile de urbanism nu cuprind parcuri

Vă comunicăm că propunerea făcută nu se poate concretiza deoarece aceste suprafețe nu sunt cuprinse în documentațiile de urbanism” - acesta a fost răspunsul Primăriei Municipiului Arad, comunicat prin adresa nr. 62943 din 21.10.2011 la Petiția formulată de noi. Prin răspunsul adresat, administrația recunoaște că aprobă planuri de urbanism fără spații aferente parcurilor. Deoarece în documentația votată de către CLM, planul urbanistic nu ar fi putut fi legal constituit fără a include și acestea.

Cu toate acestea, specialiștii din Primărie consideră îndreptățită solicitarea arădenilor (”este de admirat și apreciem inițiativa organizației de asigurare a calității factorilor de mediu și implicit a calității vieții”). Ei chiar vin să confirme necesitatea parcurilor în Arad: ”suntem în asentimentul organizației, și vom ține cont de rezolvarea acestor probleme în măsura în care situația va permite”. mai departe »

Verde pentru Arădeni

"Dezvoltarea trebuie sa aiba in centru oamenii, nu asfaltul.”
"Dezvoltarea trebuie sa aiba in centru oamenii, nu asfaltul.”

Mișcarea Arădeană și Respiră Verde au propus administrației locale un proiect de înființare a 12 parcuri noi pentru arădeni, inițiativă ignorată de municipalitate. Astăzi am înaintat municipalității Petiția Parcuri pentru Arădeni.

Activități derulate până în prezent:

  • Am lucrat cu jurişti, ingineri, economişti şi inclusivi peisagişti, pentru a găsi cele mai viabile soluţii.
  • Am consultat opinia publică în ceea ce priveşte demersul nostru.
  • Am analizat posibilităţile existente la ora actuală pentru implementarea proiectulu cât mai repede posibil.

Motivația mai departe »

Societatea Civilă apără Spaţiile Verzi

19.09.2011 11:00 - 12:00 · Mihnea Iuga
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Mișcarea Arădeană alături de Consiliul Local Civic au apărat astăzi spațiile verzi din oraș,în fața politicii administrative de desființare a acestora.

Concurs Contestat

Primăria Municipiului Arad a organizat în acest an un concurs de soluții pentru amenajarea Falezei Mureșului. Competiția este contestată de către Ordinul Arhitecților din România (OAR) care a transmis primarului în funcție Gh.Falcă și în atenția Arhitectului-Șef al Municipiului Arad o scrisoare în acest sens (nr. 1083/28.06.2011):

„ Vă rugăm să aveți în vedere faptul că, deși se pare că organizați un concurs de idei, proiectul cerut concurenților necesită un studiu foarte amplu, prezentat cu multe planșe desenate, cu mult peste uzanța unui așa-zis proiect de idei, iar valoarea premiilor este mult prea scăzută dacă raportăm la valoarea de piață a serviciilor de proiectare a unei faze conceptuale a proiectului tehnic. ”

# OAR semnalează o serie contradicții din caietul de sarcini, dar și că primăria vrea să utilizeze proiectele rezultate fără a le plăti la adevărata valoare. mai departe »

Azi am plantat pentru viitor

26.03.2011 · florinstana
Azi am plantat pentru viitor

Mişcarea Arădeană a participat astăzi la activitatea de împădurire, organizată de partenerii noștri Respiră Verde și Parcul Natural Lunca Mureșului.

A fost un eveniment care a mobilizat numeroşi entuziaşti, membri şi simpatizanţi a numeroase ONG-uri din Arad, elevi ai Colegiului Naţional Elena Ghiba Birta, studenţi şi membrii ai AIESEC Arad, precum şi mulţi alţii. S-au plantat peste 1000 de puieţi din specia stejar, în două locaţii din pădurea Ceala.

La finele acţiunii, Mişcarea Arădeană i-a răsplătit pe cei care au muncit pentru un viitor mai curat şi mai sănatos cu un foarte gustos gulaş.

Mulţumim tuturor celor care au luat parte la eveniment, în numele arădenilor care astfel vor avea în preajmă mai mulţi copaci, pentru a se bucura de umbră si aer proaspăt.

Sâmbătă: plantarea unui viitor

Sâmbătă: plantarea unui viitor

Mișcarea Arădeană vă invită mâine, sâmbătă, începând cu ora 10:30, la Sediul Parcului Natural Lunca Mureșului, pentru o dimineață dedicată comunității.
 
Vom participa la activitatea de Împădurire, organizată de partenerii noștri Respiră Verde și Parcul Natural Lunca Mureșului.
 
Voluntarii, prietenii și simpatizanții Mișcării Arădene vor putea gusta din Gulașul pe care îl vom pregăti la fața locului, în semn de apreciere pentru munca depusă în plantarea unui viitor: spațiile verzi.

 
Vă așteptăm!

Petiție: Parcuri pentru Arădeni

3.266
arădeni au semnat
2.918 tabele, 348 online
Semnează aici!

Având în vedere:

  • Înrăutățirea calității vieții, creșterea poluării în Arad, neîndeplinirea exigențelor europene privind indicatorii ecologici și de asigurare a calității vieții la nivelul Aradului;
  • Politica sistematică de desființare de zone verzi și tăieri de copaci și arbuști;
  • Lipsa în totalitate sau parțială de zone verzi, de agrement sau recreere din cartiere cu densitate ridicată a populației;

Cerem înființarea a 12 parcuri noi în Arad totalizând 130 de hectare și susținem manifestul Parcuri pentru arădeni.

Semnează aici! | Descarcă tabelul și adună semnături | Cine a mai semnat? mai departe »

Vor o duzină de parcuri noi în municipiu

in

ARAD. Alianţa Verde cere Primăriei Arad să ofere parcuri arădenilor, ca alternativă la plimbările prin cimitir.

Vor o duzină de parcuri noi în municipiu

Plimbările prin cimitir ale celor care locuiesc de exemplu în cartierul Vlaicu, doar pentru că acolo mai găsesc verdeaţă, a fost unul dintre exemplele concludente a două ONG-uri din Arad care au promovat o solicitare de înfiinţare a 12 parcuri în municipiu. Luni, Claudiu Cristea - preşedintele Mişcării Arădene şi Eugen Băndean - preşedintele organizaţiei Respiră Verde au semnat un protocol de colaborare. Astfel, s-a constituit Alianţa Verde. mai departe »