Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

termoficare

InfoTV: Proiectul "căldură la preț corect" a fost respins de administrația Falcă-PDL

Este vorba despre întâlnire de astăzi a CLM Arad. Proiectul "căldură la un preț corect" a fost susținut de mai mulți cetățeni iar discuțiile au degenerat într-un adevărat scandal. Consilierii locali au votat împotriva proiectului.

A urmat anunțul consilierului Claudiu Cristea inițiatorul proiectului că demisionează sin Consiliul Local. "Eu nu mai vreau să fac parte din această adunătură" a spus Cristea.

Pentru un preț corect și la începutul primăverii calendaristice

Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Cu toate că primăvara dă o brumă de speranță arădenilor privind temperaturi mai calde în săptămânile ce urmează, acest lucru nu îi împiedică să solicite un preț sustenabil la plata căldurii.

În cadrul ultimilor 2 întâlniri cetățenești din cartierul Vlaicu, aproximativ 40 de cetățeni au luat parte activ la procesul de consultare publică inițiat de consilierul Claudiu Cristea. Proiectul de hotărâre care stabilește prețul Gigacaloriei la 277 de lei, în loc de 307 cât este în prezent, este văzut de către arădeni ca un lucru care rezolvă problemele lor din acestă iarnă - un pas absolut necesar. Cei păgubiți de facturile enorme la încălzire (pentru un apartament de 2 camere se poate ajunge la o sumă de 700 ron !) cer în continuare autorităților o diferență mai mare de preț. mai departe »

Știrile InfoTV despre stadiul campaniei „Căldură la preț corect”

Aflată la jumătatea parcursului, campania 'Căldură la preț corect' adună o susținere tot mai mare, iar dimensiunea ei se extinde la expertize în cadrul CET.

Claudiu Cristea președintele Mișcării Arădene s-a declarat optimist că proiectul va trece de votul consilierilor puterii,mai ales că în ziua ședinței cetățeni din toate cartierele municpiului vor picheta clădirea primăriei.

 

Cartierul Alfa în campania pentru un preț corect la căldură

Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Campania Pentru un Preț corect la căldură a continuat în cartierul Alfa.

La începutul acestui weekend, arădenii din cartierul Alfa au arătat că sunt cetățeni responsabili și doresc să se implice în stabilirea unui preț sustenabil la căldura din căminele lor.

Un număr de 50 de persoane au venit la locația prestabilită, dornici să ajute cum poate fiecare, la soluționarea uneia dintre cele mai grave probleme în Arad la această oră: prețul enorm al Gigacaloriei. După o scurtă prezentare a proiectului de hotărâre de către consilierul local Claudiu Cristea, cei prezenți s-au angajat că vor susține inițiativa prin semnarea Petiției, pentru a arăta administrației că problema necesită rezolvare imediată.

Demersul inițiat în Consiliul Local Municipal la solicitarea societății civile continuă și în săptămâna ce urmează: mai departe »

Cartierul "Confecții" - marți, 6 martie, ora 17:30,
la Colegiul Tehnic de Construcții.

Întâlnirile cetățenești continuă

Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Continuă întâlnirile cu arădenii pentru un preț corect la căldură.

La întâlnirea din 28 februarie organizată pentru locuitorii din zona Calea Romanilor, au răspuns pozitiv invitației peste 20 de persoane. Prevederile proiectului inițiat de consilierii Claudiu Cristea și Camelia Răsunoiu, care ar reduce nivelul Gigacaloriei la un preț mai suportabil pentru populație, au fost susținute de cetățenii prezenți la întâlnirea cetățenească prin tabele cu semnături. mai departe »

Arădenii participă la stabilirea unui preț corect la căldură

Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

80 de arădeni au participat în această sâmbătă la prima întâlnire cetățenească privind prețul corect la căldură.

La prima întânire cetățenească pe tema promovării unui preț corect la căldură s-au prezentat peste 80 de arădeni, care timp de 45 de minute au participat la un dialog pe tema problemei create de creșterea cu 40% a prețului Gigacaloriei la finalul anului 2011.

Claudiu Cristea a prezentat proiectul de hotărâre, inițiat la propunerea societății civile, care prevede susținerea din bugetul local a unei diferențe de 30 RON astfel încât căldura să coste 277 și nu 307 RON cât este în prezent. Au avut loc discuții pe tema situației sistemului de termoficare și lipsa de acțiuni coerente ale Primăriei în acest domeniu. mai departe »

Dezbaterea "Căldură la preț corect" se mută în cartiere

Dezbaterea "Căldură la preț corect" se mută în cartiere

Mișcarea Arădeană cheamă locuitorii orașului să se implice activ la viața publică.

În această sâmbătă după-masă demarează seria de întâlniri în cartiere din cadrul campaniei ”Pentru un Preț Corect la Căldură”. La ora 17:30, cetățenii din zona centrală a Aradului sunt așteptați la Școala Generală nr.4 (strada Ștefan Augustin Doinaș) pentru a discuta Proiectul de Hotărâre care prevede reducerea prețului la încălzirea centralizată.

Până pe 17 martie, arădenii vor putea să-și spună părerea în cadrul întâlnirilor cetățenești planificate, și să susțină printr-o semnătură Petiția întocmită în sprijinul Proiectului de Hotărâre.

Aflați AICI cum puteți Susține activ Campania!

Promovăm un preț corect la căldură

Promovăm un preț corect la căldură

Mișcarea Arădeană derulează în prezent o campanie pentru un preț corect la căldură. Încă din octombrie 2011 am susținut o valoare a Gigacaloriei sustenabilă pentru cetățenii Aradului. Află din acest GHID care sunt pașii pentru a transforma acest demers în realitate.

Cum te poți implica?

Am elaborat o PETIȚIE de susținere a Proiectului de hotărâre depus la Primăria Municipiului Arad în 24 ianuarie.
 

Întâlniri cu cetățenii

Vă invităm să participați la întâlnirile cetățenești pe care le vom organiza în cadrul campaniei noastre pentru un preț corect la căldură. Mai jos aveți calendarul întâlnirilor. mai departe »

InfoTV: Dezbatere "Căldură la preț corect"

Știrea InfoTV din 20 februarie 2012 legată de inițiativa asigurării unei diferențe de preț de 30 RON/Gcal pentru un preț corect.