Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

11 ani de monolog în Arad. O dezbatere care evită dezbatarea

11 ani de monolog în Arad. O dezbatere care evită dezbatarea

Aflăm, cu nedumerire, că dezbaterea pe tema podurilor Aradului, anunțată pe data de 25 iunie 2015, a fost devansată pe data de 24 iunie. Presa a fost înștiințată despre această modificare cu doar o zi înainte, în după amiaza zilei de 23 iunie. De altfel pe site-ul primăriei apare tardiv un anunț ante-datat 22 iunie.

Cum este posibil ca o dezbatare de o asemenea însemnătate să fie anunțată la o dată, iar apoi data să fie modificată cu o zi înainte? Chiar dacă nu ar fi existat anunțul inițial, cum este posibilă convocarea unei dezbateri publice cu doar 1-2 zile înainte ca ea să aibă loc?

Suntem la 11 ani de când subiectele importante ale administrație nu se mai dezbat în mod real. 11 de monolog în care edilul șef apare singur la televiziuni, neacceptând interlocutori cu păreri diferite. 11 ani de dezbateri publice măsluite, în care se aude o singură voce, eventual acompaniată de corul yesmenilor din clientela de partid.

Dezbatarea de astăzi nu are nici o valoare, nici juridică, nici civică, întrucât cu premeditare a eliminat de la dezbatare părerile opuse sau complementare.

* * *

Iată și anunțul inițial făcut de primar în conferința de presă din 16 iunie unde anunță ziua de 25 iunie 2015 ca și dată a dezbaterii publice:

 

 

Primăria va organiza consultări publice cu privire la necesitatea realizării de noi legături între malurile Mureșului...

Posted by Primaria Municipiului Arad on Tuesday, 16 June 2015

 

11 ani de monolog în Arad. O dezbatere care evită dezbatarea