Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

soluții

Manipulare à la PDL

Manipulare à la PDL

Puterea sfidează cetățenii și societatea civilă revenind cu același nivel al taxelor pentru 2012 pe care tocmai l-a retras în ultima ședință pentru revizuire.

Dezbaterea publică pe care societatea civilă prin Mișcarea Arădeană a solicitat-o în luna noiembrie pentru Proiectul de hotărâre nr. 240/2011 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pe anul 2012, a fost folosită drept pretext de către Administrație pentru a scoate proiectul în cauză de pe ordinea de zi a ultimei ședințe a Consiliului Local.

De fapt, Administrația Falcă-PDL a urmărit doar manipularea opiniei publice și nu o reconsiderare a nivelului înalt de taxare pe care îl practică, făcând din Arad un loc neatractiv pentru investitori și împingând categorii largi ale populației peste limita de suportabilitate. mai departe »

Pentru un Arad cu rol în regiune

05.12.2011 11:00 - 12:00 · Mihnea Iuga
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Mișcarea Arădeană militează pentru un Arad important în economia regională. Un pas absolut necesar este asigurarea funcționării în oraș atât a Aeroportului cât și a Autostrăzii.

Decizii greșite

  • Deciziile politice și legate de interese imobiliare, luate de actualul primar, Gh. Falcă și actualul președinte de Consiliu Județean, Nicolae Ioțcu, începând cu anul 2007, au creat o situație în care arădenii vor trebui să aleagă dacă vor să aibă fie o autostradă funcțională, fie un aeroport competitiv.
  • Încă din anul 2006, Gheorghe Falcă și PDL, au fost avizați oficial de către specialiști, asupra riscului trecerii traseului autostrăzii în apropiere de aeroport. Au ignorat voit acest aspect.
  • În acest moment, atât Autoritatea Aeronautică cât și CNADNR au cerut închiderea balizajului și implicit a aeroportului.
  • Autoritățile invocă ideea ”aeroportului regional” la Timișoara, pentru a acoperi faptul că greșeala lor implică o risipă de 800.000 de euro din banii contruabililor, bani necesari pentru repunerea în stare de funcționare a pistei aeroportului arădean.
  •  mai departe »

Gigacaloria mică - un demers al societății civile

Gigacaloria mică - un demers al societății civile

Vineri, de la ora 19:00, Mișcarea Arădeană vă așteaptă la o nouă Seară de Vineri, în incinta Tribuna Cafe (str. Eminescu nr. 39).

Datorită politicii duse de Primăria Arad în privința CET-ului, arădeanul este obligat și în această iarnă să apeleze la ajutoare de la Statul român, transformând tot mai mulți cetățeni într-o populație asistată.

Vă invităm să participați, în cadrul acestui eveniment, la o dezbatere despre soluțiile pe care societatea civilă trebuie să le promoveze pentru a scădea prețul Gigacaloriei în Arad. Invitatul serii va fi doamna Lupșe Dorina, președinte ULAL Arad.

Verde pentru Arădeni

"Dezvoltarea trebuie sa aiba in centru oamenii, nu asfaltul.”
"Dezvoltarea trebuie sa aiba in centru oamenii, nu asfaltul.”

Mișcarea Arădeană și Respiră Verde au propus administrației locale un proiect de înființare a 12 parcuri noi pentru arădeni, inițiativă ignorată de municipalitate. Astăzi am înaintat municipalității Petiția Parcuri pentru Arădeni.

Activități derulate până în prezent:

  • Am lucrat cu jurişti, ingineri, economişti şi inclusivi peisagişti, pentru a găsi cele mai viabile soluţii.
  • Am consultat opinia publică în ceea ce priveşte demersul nostru.
  • Am analizat posibilităţile existente la ora actuală pentru implementarea proiectulu cât mai repede posibil.

Motivația mai departe »

O soluţie cu SMS pentru normalitate

16.08.2011 10:00 - 12:00 · Mihnea Iuga
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Mișcarea Arădeană propune trecerea la plata prin SMS a părcării ca soluție în favoarea cetățeanului și a orașului, în timp ce primarul PDL, Gheorghe Falcă, promovează luni o hotărâre prin care mărește orarul de taxare a parcării până la ora 21.

Cercetarea prezentată săptămânile trecute de Mișcarea Arădeană arăta date oficiale îngrijorătoare pentru arădeni. • Nivelul de trai este mult sub nivelul taxelor și creditelor mari. • Arădenii plătesc prea mult pentru ce li se oferă – servicii proaste și lucrări prost făcute.

Amendarea arădenilor – scopul PARCAR (admin.Falcă-PDL)

În prezent, amendarea a devenit scopul sistemului de parcare din Arad, și nu oferirea unui serviciu benefic arădenilor, așa cum ar fi normal. Cuantumul amenzii este, de fapt, parte a politicii de recuperare a banilor risipiți pe multiple lucrări prost făcute de către administrația 2008-2012, condusă de către Gheorghe Falcă. mai departe »

Parcări versus cetățeni

04.04.2011 11:00 · Mihnea Iuga
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Conferința de presă a fost susținută de Cosmin Galu, vicepreședintele Mișcării Arădene și Mihnea Iuga, coordonator birou de presă. Din partea presei locale au participat Emilia Rufu (Nyugati Jelen), Simona Butaru (Jurnal Arădean), Monica Tulcan (Glasul Aradului), Diana Mariș (InfoTV), Giuliano Junc (West TV), Liliana Brad (România Liberă), Sorin Trocan (Ziua de Vest). Subiectul conferinței a constat în sistemul defectuos de taxare al parcării în Arad. mai departe »

Absență nemotivată!

Foto: <a href=dezbaterea publică a proiectelor de hotărâre privind reglementarea comercializării de etnobotanice în Arad, organizată de Primărie la cererea noastră. Începând cu ora 16, am participat alături de reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Centrului Antidrog, dar și simpli cetățeni, la ceea ce se prezenta ca o dezbatere.

Am fost surprinși să întâlnim participanți cu care am împărtășit aceleași puncte de vedere. Propunerile de soluții în întregul lor s-au direcționat în aceeași direcție: Aradul are nevoie de o reglementare legală a activității de etnobotanice. Iar cei prezenți am căzut de acord că este nevoie de o informare mai mare în rândul tinerilor. Varianta spre care am înclinat cu toții este una care presupune realism și fezabilitate, atât din punct de vedere juridic cât și al impactului pe lungă durată, în contrast cu varianta înaintată de Primărie. mai departe »