Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Mai puțină demagogie, s'il vous plaît!

Mai puțină demagogie, s'il vous plaît!

Am luat la cunoștință cu surprindere și indignare declarația d-lui consilier local Ionel Ciupe (PNL), prin care îi insultă pe inițiatorii proiectului "Salvăm Teatrul Hirshl", colegii noștri din cadrul Academiei Arădene de Lideri (un proiect al Mișcării Arădene).

Domnul consilier susține că inițiativa de salvare a Teatrului Vechi îi aparține, respectiv aceasta a fost însușită de colegii noștri prin "furt și dezinformare".

În calitate de coordonator al Academiei Arădene de Lideri vreau să-l informez pe domnul consilier că nu ne intimidează acest gen de practici, de altfel generalizate la nivelul clasei politice din România. De asemenea îi oferim câteva informații utile:

  1. Proiectul de documentare cu privire la Teatrul Vechi a demarat in cadrul Academiei Arădene de Lideri înca din luna noiembrie 2012. Cei doi coordonatori ai proiectului, Saszet Brigitta Andrea și Adrian N. Sereș sunt doi tineri valoroși, care alături de colegii lor au depus un efort deosebit de documentare în ultimele luni de zile.
  2. Dacă interesul domnului consilier pentru acest proiect este unul real, ar fi putut să-l manifeste inclusiv participând la evenimentul organizat de Mișcarea Arădeană în data de 1 februarie, dedicat Salvării Teatrului Vechi și la care a fost invitat. La acest eveniment au participat inclusiv reprezentanți ai autorităților locale (dl. viceprimar Levente Bognar și dl. consilier municipal Czister Kalman) alături de oameni de cultură, jurnaliști și foarte mulți arădeni interesați de soarta acestui monument. Domnul consilier ar fi avut ocazia să-și prezinte cu acea ocazie propriul proiect.
  3. Îl invităm de asemenea pe dl. consilier să  semneze și să susțină petiția "Salvăm Teatrul Hirshl Arad".
  4. Salvarea unui astfel de monument, de importanță națională nu doar locală, presupune o serie de acțiuni concrete, nu demagogie, denigrări și atacuri publice.
  5. Nu în ultimul rând, îl informez pe domnul consilier că unul din cei doi inițiatori ai proiectului, Adrian Sereș, este chiar membru al PNL, organizație în a cărei conducere se află și domnia sa. Este trist atunci când un lider politic, nu doar că nu cunoaște tinerii valoroși din cadrul propriei organizații, dar în loc să-i susțină și să le promoveze inițiativele îi denigrează.

În concluzie, îi solicit domnului Ciupe să ceară scuze public colegilor noștri, respectiv, în cazul în care este în mod real interesat de soarta Teatrului Vechi să-și canalizeze energia spre sprijinirea acțiunilor aflate deja în curs pentru salvarea acestui important monument.

Adela Cristea
coordonator Academia Arădeană de Lideri
un proiect al Mișcării Arădene

Comentarii

Foarte solida argumentatia, felicitari, Adela!