Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Coabitare cu gust de cianură

Coabitare cu gust de cianură

Ne alăturăm campaniei Salvați Roșia Montană, campanie determinată de cel mai distructiv proiect industrial din România: deschiderea, la Roșia Montană, a celei mai mari exploatări a aurului cu cianuri din Europa. Problema „Roșia Montană″ nu este doar o problemă locală, ci este, în egală măsură, o problemă regională, națională și europeană, o problemă care ne afectează pe toți.

Vom participa la toate acțiunile de protest autorizate sau nu, organizate sau spontane, de amploare sau mai discrete. Clasa politică se dovedește capabilă de coabitare, gata să treacă peste toate conflictele și diferențele ideologice, unită în promovarea acestei ticăloșii naționale. E momentul ca societatea civilă să arate o putere de coagulare și reacție pe măsură iar noi vom contribui la aceast lucru.

Atragem atenția asupra pericolului ca această mișcare să fie confiscată de actuala opoziție așa cum opoziția de acum 2 ani o folosea ca să lovească în regimul Băsescu. De data aceasta lucrurile trebuie să fie clare: protestul trebuie să vizeze întrega clasă politică dar mai cu seamă și în egală măsură pe cei doi promotori: Ponta și Băsescu.

Vom participa la protestul „Nu în numele meu″ de duminică, 1 septembrie 2013, ora 17, pe platoul Primăriei.