Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

spatii verzi

Cerem o poziție fără echivoc în problema Parcului Copiilor

Cerem o poziție fără echivoc în problema Parcului Copiilor

Datele oficiale contrazic acuzațiile aduse de administrația Falcă-PDL Mișcării Arădene.

Primăria a comunicat în decursul zilei de ieri că intenția sa este de fapt aceea de a crea încă un parc într-o zonă în care acest fapt este cerut.

În demersul nostru de protejare a unui simbol al Aradului am pornit de la 2 aspecte care nu pot fi contestate: mai departe »

Salvăm Parcul Copiilor

19.03.2012 10:00 - 10:30 · Mihnea Iuga
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

După nenumărate abuzuri asupra spațiilor verzi din oraș, arădenii se mobilizează împotriva deciziei primarului actual, Gheorghe Falcă, de desființare a Parcului Copiilor.

Asemeni întregii sale activități, Gh.Falcă a decretat fără consultări publice, fără nici o analiză prealabilă, în urma unui simulacru de concurs, unde tema de proiectare viza deja mutarea parcului de pe actuala sa locație, și urmărind propria ”viziune” grandioasă cu privire la Arad, că Parcul Copiilor nu-și are locul unde a existat de zeci de ani.

Care au fost pașii desființării?

Primăria Municipiului Arad a organizat în 2011 un așa-zis concurs de soluții pentru amenajarea Falezei Mureșului. Gh.Falcă spune că ideea relocării parcului a fost a participanților la concurs (toți participanții au ajuns la aceeași concluzie – sic!)

„Concurenții au considerat că în actualul Parc al Copiilor, ca și poziție, exista o concurență între tinerii care sunt în apropiere în liceele de pe Dragalina și copiii mici care vin în parc, într-o anumită perioadă a zilei. De aceea, aproape toți participanții la concurs au poziționat Parcul Copiilor în zona Parcului Europa” (Gh. Falcă) mai departe »

Salvați Parcul Copiilor din Arad

Semnează! · Semnături

Subsemnații semnatari ai prezentei petiții solicităm Consiliului Local al Municipiului Arad și primarului Gheorghe Falcă: mai departe »

Administrația spune NU parcurilor

Administrația spune NU parcurilor

Soluția propusă de 4.000 de arădeni și inițiată de Mișcarea Arădeană și asociația Respiră Verde, a fost refuzată de Administrația actuală a Aradului.

Primăria recunoaște: planurile de urbanism nu cuprind parcuri

Vă comunicăm că propunerea făcută nu se poate concretiza deoarece aceste suprafețe nu sunt cuprinse în documentațiile de urbanism” - acesta a fost răspunsul Primăriei Municipiului Arad, comunicat prin adresa nr. 62943 din 21.10.2011 la Petiția formulată de noi. Prin răspunsul adresat, administrația recunoaște că aprobă planuri de urbanism fără spații aferente parcurilor. Deoarece în documentația votată de către CLM, planul urbanistic nu ar fi putut fi legal constituit fără a include și acestea.

Cu toate acestea, specialiștii din Primărie consideră îndreptățită solicitarea arădenilor (”este de admirat și apreciem inițiativa organizației de asigurare a calității factorilor de mediu și implicit a calității vieții”). Ei chiar vin să confirme necesitatea parcurilor în Arad: ”suntem în asentimentul organizației, și vom ține cont de rezolvarea acestor probleme în măsura în care situația va permite”. mai departe »

Bogdan Proca

26.10.2011 · anca.vesa
Bogdan Proca

Mă numesc Proca Bogdan, am 31 de ani, m-am născut, am studiat și mi-am întemeiat o familie în Arad.

Sunt de profesie Economist și am obţinut un master în Managementul și Marketingul firmei. În prezent lucrez ca și consultant vanzari pentru firmele ce doresc să pătrundă pe piața din România.

Îmi iubesc orașul în care m-am născut și în care trăiesc. Din păcate, am observat că in ultimii ani orașul nostru a devenit un oraș poluat şi spaţiul verde este uneori asaltat de betoane şi borduri. Trebuie să ne gândim la sănătatea noastră şi a copiilor noștri atunci când în numele dezvoltării sunt distruse zone verzi. mai departe »

Societatea Civilă apără Spaţiile Verzi

19.09.2011 11:00 - 12:00 · Mihnea Iuga
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Mișcarea Arădeană alături de Consiliul Local Civic au apărat astăzi spațiile verzi din oraș,în fața politicii administrative de desființare a acestora.

Concurs Contestat

Primăria Municipiului Arad a organizat în acest an un concurs de soluții pentru amenajarea Falezei Mureșului. Competiția este contestată de către Ordinul Arhitecților din România (OAR) care a transmis primarului în funcție Gh.Falcă și în atenția Arhitectului-Șef al Municipiului Arad o scrisoare în acest sens (nr. 1083/28.06.2011):

„ Vă rugăm să aveți în vedere faptul că, deși se pare că organizați un concurs de idei, proiectul cerut concurenților necesită un studiu foarte amplu, prezentat cu multe planșe desenate, cu mult peste uzanța unui așa-zis proiect de idei, iar valoarea premiilor este mult prea scăzută dacă raportăm la valoarea de piață a serviciilor de proiectare a unei faze conceptuale a proiectului tehnic. ”

# OAR semnalează o serie contradicții din caietul de sarcini, dar și că primăria vrea să utilizeze proiectele rezultate fără a le plăti la adevărata valoare. mai departe »

Consecvenți pentru arădeni

Foto: Octavian Paul Draja
Foto: Octavian Paul Draja

În ultima săptămână, Mișcarea Arădeană a reușit să sensibilize tot mai mulți arădeni cu privire la importanța spațiilor verzi pentru o comunitate, și crudul adevăr al lipsei acestora în orașul nostru. Semnăturile strânse până acum au trecut de 2.000, iar răspunsul primit din partea cetățenilor este clar: o schimbare trebuie făcută.

Deși Primăria Arad a încercat, în repetate rânduri, să blocheze prezența noastră prin presiune, agresivitate și abuz, am fost fermi și nu ne-am abătut de la a promova contribuția noastră la Săptămâna Pământului și anume Proiectul de realizarea a 12 parcuri noi pentru arădeni. mai departe »

Azi am plantat pentru viitor

26.03.2011 · florinstana
Azi am plantat pentru viitor

Mişcarea Arădeană a participat astăzi la activitatea de împădurire, organizată de partenerii noștri Respiră Verde și Parcul Natural Lunca Mureșului.

A fost un eveniment care a mobilizat numeroşi entuziaşti, membri şi simpatizanţi a numeroase ONG-uri din Arad, elevi ai Colegiului Naţional Elena Ghiba Birta, studenţi şi membrii ai AIESEC Arad, precum şi mulţi alţii. S-au plantat peste 1000 de puieţi din specia stejar, în două locaţii din pădurea Ceala.

La finele acţiunii, Mişcarea Arădeană i-a răsplătit pe cei care au muncit pentru un viitor mai curat şi mai sănatos cu un foarte gustos gulaş.

Mulţumim tuturor celor care au luat parte la eveniment, în numele arădenilor care astfel vor avea în preajmă mai mulţi copaci, pentru a se bucura de umbră si aer proaspăt.

Sâmbătă: plantarea unui viitor

Sâmbătă: plantarea unui viitor

Mișcarea Arădeană vă invită mâine, sâmbătă, începând cu ora 10:30, la Sediul Parcului Natural Lunca Mureșului, pentru o dimineață dedicată comunității.
 
Vom participa la activitatea de Împădurire, organizată de partenerii noștri Respiră Verde și Parcul Natural Lunca Mureșului.
 
Voluntarii, prietenii și simpatizanții Mișcării Arădene vor putea gusta din Gulașul pe care îl vom pregăti la fața locului, în semn de apreciere pentru munca depusă în plantarea unui viitor: spațiile verzi.

 
Vă așteptăm!

Petiție: Parcuri pentru Arădeni

3.266
arădeni au semnat
2.918 tabele, 348 online
Semnează aici!

Având în vedere:

  • Înrăutățirea calității vieții, creșterea poluării în Arad, neîndeplinirea exigențelor europene privind indicatorii ecologici și de asigurare a calității vieții la nivelul Aradului;
  • Politica sistematică de desființare de zone verzi și tăieri de copaci și arbuști;
  • Lipsa în totalitate sau parțială de zone verzi, de agrement sau recreere din cartiere cu densitate ridicată a populației;

Cerem înființarea a 12 parcuri noi în Arad totalizând 130 de hectare și susținem manifestul Parcuri pentru arădeni.

Semnează aici! | Descarcă tabelul și adună semnături | Cine a mai semnat? mai departe »