Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

protest

Sâmbătă —­ din nou Roșia Montană. Protestele continuă!

Sâmbătă —­ din nou Roșia Montană. Protestele continuă!

Alături de alte organizații civice vă chemăm sâmbătă, 14 septembrie 2013, ora 17, în piața Avram Iancu să participați la acțiunile de protest îndreptate împotriva proiectului de exploatare cu cianuri din Munții Apuseni. Acțiunile se desfășoară după următorul program:

  • ora 17: Marșul bicicliștilor arădenei pentru prezervarea naturii Roșiei Montane și a județului Arad. Traseu: Piața Avram Iancu - Bd. Revoluției - Podgoria - Str. Iuliu Maniu - Str. Nicolae Titulescu - Pod Subcetate - Str. Eugeniu Popa - Pod Decebal - Str. Nicolae Bălcescu - Piața Avram Iancu.
  • ora 18: Miting de protest.
  • ora 19: Concert THE WEIR

Dosarul Roșia Montană nu este închis. Declarațiile premierului Ponta sunt deocamdată simple declarații politice menite să înșele opinia publică. Solicităm întregii clase politice dar mai ales susținătorilor acestui proiect, domnii Ponta și Băsescu, să întreprindă toate măsurile pentru: mai departe »

Coabitare cu gust de cianură

Coabitare cu gust de cianură

Ne alăturăm campaniei Salvați Roșia Montană, campanie determinată de cel mai distructiv proiect industrial din România: deschiderea, la Roșia Montană, a celei mai mari exploatări a aurului cu cianuri din Europa. Problema „Roșia Montană″ nu este doar o problemă locală, ci este, în egală măsură, o problemă regională, națională și europeană, o problemă care ne afectează pe toți.

Vom participa la toate acțiunile de protest autorizate sau nu, organizate sau spontane, de amploare sau mai discrete. Clasa politică se dovedește capabilă de coabitare, gata să treacă peste toate conflictele și diferențele ideologice, unită în promovarea acestei ticăloșii naționale. E momentul ca societatea civilă să arate o putere de coagulare și reacție pe măsură iar noi vom contribui la aceast lucru.

Atragem atenția asupra pericolului ca această mișcare să fie confiscată de actuala opoziție așa cum opoziția de acum 2 ani o folosea ca să lovească în regimul Băsescu. De data aceasta lucrurile trebuie să fie clare: protestul trebuie să vizeze întrega clasă politică dar mai cu seamă și în egală măsură pe cei doi promotori: Ponta și Băsescu. mai departe »

Noi, VIERMII – inepți, inculți și ciumpalaci - PROTESTĂM!

Mișcarea Arădeană se alătură oficial organizațiilor societății civice care refuză dialogul cu PDL și susțin protestele din Piața Universității și întreaga țară. Pagina oficială a protestului nostru o găsiți aici Noi, VIERMII – inepți, inculți și ciumpalaci - PROTESTĂM!

Textul protestului:

Experiența ultimilor ani ne-a demonstrat disprețul profund al actualului regim pentru societatea civilă, manifestat prin lipsa dialogului social și civic, suspendarea consultărilor publice în privința unor legi de maximă importanță pentru societate prin asumarea răspunderii, invocarea majorității parlamentare ca argument suprem în favoarea oricărei decizii politice. Politicienii trebuie să învețe să asculte de vocea societății civile și de revendicările ei. Deocamdată însă observam că liderii partidului de guvernamant ii jignesc incalificabil pe manifestanții din Piața Universității. Prim Vicepreședintele PDL i-a numit pe manifestanți o “mahala ineptă și violentă”. De altfel, a fost un întreg concurs de invective din partea PDL – senatorul Iulian Urban i-a numit pe protestatari “viermi” și mai apoi, un alt lider al PDL a spus: “ce să faci, nu poți să-ți dai demisia pentru niște ciumpalaci”! mai departe »

112 - Salvați România! Miting pentru demnitate

18.01.2012 17:00 - 19:00 · Mihnea Iuga
112 - Salvați România! Miting pentru demnitate

Miercuri, 18 ianuarie 2012, ora 17, pe platoul din fața Primăriei, Societatea Civilă anunță organizarea unei manifestări de protest împotriva distrugerii sistemului de urgență și a noii Legi a sănătății (proiectului legislativ privind organizarea și funcționarea sistemului sanitar).

Chemăm organizațiile, asociațiile, sindicatele, societatea civilă și pe toți cetățenii Aradului să se alăture manifestului pașnic organizat miercuri. Sunt bineveniți toți cetățenii, indiferent de convingerile lor politice însă – în același timp – cerem tuturor participanților să nu politizeze într-un fel sau altul evenimentul.

Manifestația noastră de protest se va desfășura pașnic, cu respectarea legislației în vigoare. În acest sens, în baza legii, au fost depuse azi, 13 ianuarie 2012, în termen legal, la Primăria Arad, toate documentele necesare în numele organizației Mișcarea Arădeană.

Confirmați participarea la protest AICI.

Aviz pentru Protestul din 18 ianuarie (InfoTV)

Dacă vrem să dovedim că suntem un popor, și nu o populație, vă așteptăm în număr cât mai mare !

Miting pe platoul din fața Primăriei, miercuri ora 17

Miting pe platoul din fața Primăriei, miercuri ora 17

Astăzi, autoritățile locale au fost nevoite să accepte solicitarea pentru Mitingul organizat de societatea civilă în această miercuri. Începând cu ora 17:00, pe 18 ianuarie, sunt așteptați pe platoul din fața Primăriei Arad, toți arădenii sătui de situația actuală.

Manifestația noastră de protest se va desfășura pașnic, cu respectarea legislației în vigoare.

Dacă vrem să dovedim că suntem un popor, și nu o populație, vă așteptăm în număr cât mai mare !

Declarație de presă, ora 15, sala 60 - Comisia de avizare a adunărilor publice

Declarație de presă, ora 15, sala 60 - Comisia de avizare a adunărilor publice

Astăzi, 16 ianuarie, de la ora 15:00, în sala 60 a Palatului Administrativ, se întrunește Comisia de avizare a adunărilor publice din cadrul Primăriei Arad.

Mișcarea Arădeană a fost chemată pentru audiență în urma solicitării acesteia de aprobare a unui protest miercuri, în data de 18 ianuarie. mai departe »

De ce susținem protestele împotriva noului Cod al Muncii?

09.03.2011 · claudiu.cristea
De ce susținem protestele împotriva noului Cod al Muncii?

Mișcarea Arădeană a decis participarea la acțiunile pe protest ale confederațiilor sindicale din Arad cauzate de modificarea Codului Muncii. Am fost întrebați de mai multe ori zilele acestea de ce ne-am alăturat protestelor, ce ne deranjează la noul cod al muncii? Considerăm necesar atât pentru noi cât și pentru opinia publică să venim cu anumite clarificări.

Primul motiv care ne-a făcut să ne alăturăm protestelor a fost modul total nedemocratic prin care Puterea a înțeles să impună acest act normativ, prin ignorarea totală a partenerilor sociali: patronate și sindicate. Este o practică cu care nu putem fi de acord nici măcar în situația în care actele normative ar fi perfecte din punct de vedere tehnic.

Solidaritatea cu organizațiile sindicale și patronale arădene care protestează este cel de-al doilea motiv pentru care ne alăturăm acestei acțiuni. Mișcarea Arădeană luptă pentru o comunitatea arădeană unită, căreia îi pasă și care este solidară. mai departe »

Participăm la marșul de protest împotriva codului muncii

Participăm la marșul de protest împotriva codului muncii

Participăm joi, 10 martie 2011, ora 14, la marșul organizat de confederațiile sindicale arădene Cartel Alfa, BNS, CNSRL Frăţia şi CSDR. Mișcarea Arădeană își anunță sprijinul oficial pentru protestele organizate de sindicatele arădene împotriva guvernării Băsescu-Falcă-Boc.

Mișcarea Arădeană face apel atât la membrii, simpatizanții săi precum și la societatea civilă să susțină aceste mișcări de protest. Pe lângă problema de fond, forma codului muncii, avem de a face cu un atac fără precedent la sistemul democratic: partenerii sociali - patronatele și sindicatele - sunt eliminați din procesul de luare a deciziei pe probleme fundamentale din punct de vedere economic și social.

Atragem atenția primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, că interdicția de staționare pe platoul din fața Palatului Administrativ este ilegală, inadmisibilă și reprezintă un abuz grav. Se încalcă drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor precum și sentința Tribunalului Arad prin care s-a dispus desființarea actului ilegal emis de primarul Falcă.

Participăm la protestul sindicatelor

Mișcarea Arădeană se solidarizează cu protestul organizațiilor sindicale și va participa mâine, 3 iunie 2010, ora 14, la marșul organizat de acestea.

Chemăm arădenii să se alăture mișcărilor de protest de mânie. Politica Guvernului Băsescu nu ne poate lăsa indiferenți. Ca organizație a societății civile suntem alături de cei greu încercați de incompetența și reaua credință a celor ce guvernează.

Cerem, încă o dată, aleșilor municipiului Arad să-și arate solidaritatea cu arădenii și să renunțe la indemnizația de consilier.