Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Cerem o poziție fără echivoc în problema Parcului Copiilor

Cerem o poziție fără echivoc în problema Parcului Copiilor

Datele oficiale contrazic acuzațiile aduse de administrația Falcă-PDL Mișcării Arădene.

Primăria a comunicat în decursul zilei de ieri că intenția sa este de fapt aceea de a crea încă un parc într-o zonă în care acest fapt este cerut.

În demersul nostru de protejare a unui simbol al Aradului am pornit de la 2 aspecte care nu pot fi contestate:

 1. Declarațiile repetate ale primarului actual, Gheorghe Falcă din anul 2011:
  1. „Parcul Copiilor ar trebui relocat, actuala locație nefiind potrivită” - Jurnal Arădean, 1 iunie 2011.
  2. „Se dorește găsirea unei oportunități de relocare a Parcului Copiilor, în continuarea Parcului Europa, până la ieșirea din parc în amonte (zona intersecției străzilor Praporgescu și Călimănești)” - CityNews, 31 mai 2011.
  3. „Concurenții au considerat că în actualul Parc al Copiilor, ca și poziție, exista o concurență între tinerii care sunt în apropiere în liceele de pe Dragalina și copiii mici care vin în parc, într-o anumită perioadă a zilei. De aceea, aproape toți participanții la concurs au poziționat Parcul Copiilor în zona Parcului Europa” - Baricada TV, 19 august 2011.
 2. Informațiile din licitația publică organizată tot de Primărie în care titlul arată clar că este vorba de o relocare (vezi foto);

Considerăm bine-venit un nou parc în Arad. Amintim că proiectul nostru de înființare a 12 parcuri noi pentru arădeni, deși susținut de peste 4.000 de semnături și care indica locațiile și finanțarea necesară a fost respins de primarul Gheorghe Falcă. Ne menținem punctul de vedere conform căruia administrația are nu doar responsabilitatea ci și obligația (conform legislației europene în vigoare) să construiască parcuri și noi spații verzi pentru arădeni.

Apel la responsabilitate

Pentru a înlătura orice formă de intoxicare a opiniei publice și a avea certitudini că actualul Parc al Copiilor va rămâne acolo, lansăm actualului primar, Gheorghe Falcă, un apel la responsabilitate și la sinceritate. Îi cerem imperativ:

 1. Să declare public că după modernizarea parcului Europa, actualul Parc al Copiilor își păstrează destinația de parc pentru copii.
 2. Să modifice denumirea Studiului de Fezabilitate din Studiu de fezabilitate relocare Parcul Copiilor din municipiul Arad în Studiu de fezabilitate transformare parc Europa din municipiul Arad în parc pentru copii.
 3. Să publice pe site-ul Primărie soluția câștigătoare a concursului de idei din 2011 (piese desenate și scrise) pentru ca arădenii să cunoască care este viitorul Parcului Copiilor și a falezei Mureșului.

În lipsa îndeplinirii acestor demersuri considerăm că actualul primar, Gheorghe Falcă, dorește escamotarea adevărului și ascunderea adevăratei intenții - aceea de a schimba destinația actualului Parc al Copiilor în alta decăt cea de parc pentru copii, așa cum a declarat în repetate rânduri. În lipsa acestor clarificări obligatorii suntem nevoiți să ne continuăm protestul pentru salvarea Parcului Copiilor.