Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

anca.vesa's blog

Proiectul „Arad, dragostea mea!” revine pentru cea de a 5-a ediţie

04.04.2014 · anca.vesa
Proiectul „Arad, dragostea mea!” revine pentru cea de a 5-a ediţie

Arad, dragostea mea!”, un proiect foarte iubit de copii din şcolile arădene, a revenit în atenția publică, ajungând la cea de-a 5-a ediţie.

Scopul proiectului

Sensibilizarea copiilor din şcolile arădene cu privire la valorile şi frumuseţea Aradului.

Istoricul proiectului

Mişcarea Arădeană a lansat în luna martie 2009 proiectul „Arad, dragostea mea!”, ca proiect educaţional.

În cadrul acestuia, Mişcarea Arădeană a pregătit o prezentare atractivă a Aradului, într-un format interactiv cu o durată de aproximativ 1 oră, destinată în principal orelor de dirigenţie. Aceasta conţine, în principal, elemente referitoare la la istorie, cultură, arhitectură, sport, cercetare şi timp liber, bazându-se pe jocuri şi aplicaţii practice amuzante.

În cele 4 ediţii anterioare ale proiectului au participat, în calitate de beneficiari, mai multe mii de elevi din diferite şcoli arădene, cu vârste cuprinse între 7 şi 19 ani.

Detalii suplimentare cu privire proiect pot fi obţinute accesând adresa: http://www.miscarea-aradeana.ro/adela-cristea/blog/arad-dragostea-mea mai departe »

Concursul de creaţie „Arad, dragostea mea” la a 3-a ediţie

05.06.2013 · anca.vesa
Concursul de creaţie „Arad, dragostea mea” la a 3-a ediţie

Proiectul „Arad, dragostea mea!”, inițiat de Mişcarea Arădeană din prețuire faţă de valorile istorice, culturale și arhitecturale ale orașului nostru, a ajuns aproape de finalul celui de-al patrulea an de activitate, respectiv la cea de a 3-a  ediţie a Concursului de creaţie „Arad, dragostea mea!”.

Principalul scop pe care Mişcarea Arădeană, ca organizaţie non-guvernamentală constituită pentru promovarea Aradului, şi l-a propus prin această iniţiativă, a fost crearea unei punţi de legătură între copiii din oraşul nostru şi toţi cei care doresc să-i susţină valorile, fie că sunt dascăli, părinţi sau voluntari, pentru combaterea nepăsării faţă de comunitatea noastră.

Considerând că nepăsarea apare din necunoaştere, iar necunoaşterea din lipsa de educaţie, şi pentru că, din păcate, sistemul de învăţământ public nu oferă suficiente informaţii care să contribuie la dezvoltarea simţului civic şi a unui patriotism local sănătos, am lansat în urmă cu 4 ani programul de prezentări interactive „Arad, dragostea mea!” în şcoli. mai departe »

Concurs de creaţie “Arad,dragostea mea”

28.05.2013 · anca.vesa
Concurs de creaţie  “Arad,dragostea mea”

Concursul "Arad, dragostea mea" a ajuns la cea de a 3-a ediție!

În fecare an premiem pe cei mai creativi şi mai originali tineri.

Participă şi tu la concursul de creaţie „Arad, dragostea mea”. Demonstrează că ţii cu adevărat la Arad şi valorile acestuia, şi poţi câştiga unul dintre premiile puse la dispoziţie.

Termen limită: 7 iunie

Elaborează eseuri, filme de scurtmetraj, fotografii, picturi, desene, sculpturi sau colaje cu tema "Arad, dragostea mea" şi trimite-ni-le prin intermediul dirigintelui tău, sau ia legătura direct cu Anca Vesa (tel: 0766 33 90 17; mail: [email protected]), coordonatorul proiectului.

Lucrările vor fi punctate atât pentru originalitatea formei de prezentare, cât şi pentru mesajul transmis.

Pot participa la concurs elevi de orice vârstă (clasele I - XII). Evaluarea și premierea lucrărilor se va face pe categorii de vârstă. 

Anunțarea câștigătorilor și premierea acestora vor avea loc pe data de 14 iunie 2013

Avem multe premii care vă așteaptă! 

“Arad, dragostea mea!” la Liceul Tehnologic “Iuliu Moldovan”

03.02.2013 · anca.vesa
“Arad, dragostea mea!” la  Liceul Tehnologic “Iuliu Moldovan”

Și în acest an, mult iubitul proiect “Arad, dragostea mea”, a poposit pentru cateva zile la Liceul Tehnologic “Iuliu Moldovan” din Arad, unde elevii claselor a IX-a A, a X-a A, a XI-a A, B și a XII-a A au încercat să descifreze câteva din misterele Aradului, în domenii precum istoria, cultura, monumentele, sportul, timpul liber, iar mai apoi s-au relaxat prin jocuri de echipă și activități practice, atât instructive, cât și distractive.

La finalul prezentarii, elevii au avut de redactat o declarație: “Declarația tânărului arădean”, prin care se angajează ca începând de mâine să contribuie la îmbunătățirea calității vieții în Arad, prin mai multe măsuri, dintre care le menționăm pe cele mai interesante, în unele cazuri inovatoare, aplicabile sau pur și simplu amuzante: mai departe »

Bogdan Proca

26.10.2011 · anca.vesa
Bogdan Proca

Mă numesc Proca Bogdan, am 31 de ani, m-am născut, am studiat și mi-am întemeiat o familie în Arad.

Sunt de profesie Economist și am obţinut un master în Managementul și Marketingul firmei. În prezent lucrez ca și consultant vanzari pentru firmele ce doresc să pătrundă pe piața din România.

Îmi iubesc orașul în care m-am născut și în care trăiesc. Din păcate, am observat că in ultimii ani orașul nostru a devenit un oraș poluat şi spaţiul verde este uneori asaltat de betoane şi borduri. Trebuie să ne gândim la sănătatea noastră şi a copiilor noștri atunci când în numele dezvoltării sunt distruse zone verzi. mai departe »

Cosmin Galu

Cosmin Galu

Am fost educat să fiu un om liber!

Am 33 de ani şi sunt născut în Arad. Sunt de profesie jurist şi am urmat un stagiu de pregătire cu Institutul Naţional Democratic din SUA. Lucrez în domeniul consultanţei pentru dezvoltarea afacerilor în România şi Serbia. Totodată sunt şi trainer într-o companie multinaţională.

Am fost educat să fiu un om liber şi să îmi urmez cu consecvenţă şi bun simţ convingerile. De 15 ani sunt preocupat de felul în care politicile publice afectează viaţa oamenilor. Am decis să investesc timp şi energie pentru implicarea în viaţa publică.

In acest moment in Arad avem o ilustrare a excesului de putere! mai departe »

Sergiu Vlad

Sergiu Vlad

Ma numesc Vlad Sergiu Cosmin, am 34 de ani si sunt nascut in Arad. Am terminat Facultatea de Stiinte Economice iar acum lucrez in mediul privat.

M-am inscris in Miscarea Aradeana pentru ca aici am gasit un grup de oameni impreuna cu care imi place sa cred ca am putea face niste schimbari absolut necesare orasului nostru.

Cred intr-un oras curat, plin de parcuri si oameni veseli. Cred intr-un oras caruia nu-i mai pleaca oamenii de valoare din cauza ca sunt ignorati sau chiar nedreptatiti. Cred intr-un oras in care sa se investeasca si in cultura, in educatie, in sport, nu doar in semafoare si mall-uri. Cred intr-un oras care sa-si recapete aerul aristocratic si distins de altadata.

Din aceste crezuri izvoraste dorinta de a face cat mai multe pentru comunitatea aradeana. Prin urmare, imi depun candidatura pentru un loc de membru in Consiliul Director al Miscarii Aradene.

Monica Palenciuc

Monica Palenciuc

Mă numesc Monica Adriana Palenciuc, am 38 de ani, sunt licențiată în Știinte juridice și activez în mediul privat antreprenorial din Arad.

Am găsit în Mișcarea Arădeană singura organizație locală cu oameni legați de un spirit comun : acela de a ridica Aradul și de a readuce în inimile oamenilor mândria de a fi arădean.

Aici cred că e locul potrivit unde, alături de ceilalți membri, să îmi pun în valoare experiența obținută în mediul privat, pentru a putea arăta că în condiții propice, spiritul antreprenorial din fiecare produce rezultate remarcabile personale și pentru comunitate.

Facilitarea înființării afacerilor mici și mijlocii, susținerea acestora prin programe locale, ajută la creșterea mediului economic pe o bază reală, care în timp va crea impact asupra stabilității financiare a arădeanului și a familiei fiecăruia, având ca rezultat  final un Arad prosper și stabil.

Un oraș în mișcare e un oraș în care se trăiește !

 

Vlad Botoș

25.10.2011 · anca.vesa
Vlad Botoș

Mă numesc Vlad Botoş, am 25 de ani şi sunt absolvent de Ştiinţe Juridice. Activitatea profesională mi-o desfăşor în mediul privat, atât în țară cât și în străinătate.

Ce mă leagă de Arad?.....Totul.

În Arad m-am născut, în Arad am copilărit. În Arad m-am format şi educat. În Arad trăiesc. Aradul este ,,Casa mea”

Cum susţin Mişcarea Arădeană?

Am pus umărul cu drag la fiecare proiect si acţiune. Încerc să aduc membrilor organizației un spirit optimist şi orientat spre succes. M-am pus în slujba echipei şi a ideilor reprezentate de asociaţie.

Ce mă deranjează, la Aradul zilelor noastre? mai departe »

Carmen Glogovețan

Carmen Glogovețan

Mă numesc Carmen Glogoveţan, am 34 de ani, sunt căsătorită si am un copil. Sunt licenţiată in psihopedagogie specială şi lucrez în învăţământ din anul 1996.

M-am alăturat Mişcării Arădene pentru că în primul rând, aici am găsit un cerc de oameni care împărtăşesc nu doar pasiunea pentru Arad ci şi o strânsă prietenie, iar în al doilea rând, pentru atmosfera deschisă şi familială.

Împreună cu Mişcarea Arădeană vreau să aduc o schimbare în educaţie, spre binele copiilor noştri şi pentru viitor. De aceea îi voi promova pe dascălii care se implică şi pun pasiune în munca lor şi totodată pe elevii care obţin rezultate remarcabile. Îmi doresc mai mult sport în şcoală, precum şi o programă adaptată la specificul local, pentru ca viitori arădeni să cunoască şi să aprecieze oraşul în care trăim. Nu în ultimul rând, mijlocirea unor oportunităţi de implicare mult mai activă în viaţa socială a copiilor cu dizabilităţi, înfiinţarea unor centre de terapie accesibile pentru cei cu posibilităţi materiale reduse.

Poziție candidatură: membru în Consiliul Director