Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Proiectul „Arad, dragostea mea!” revine pentru cea de a 5-a ediţie

04.04.2014 · anca.vesa
Proiectul „Arad, dragostea mea!” revine pentru cea de a 5-a ediţie

Arad, dragostea mea!”, un proiect foarte iubit de copii din şcolile arădene, a revenit în atenția publică, ajungând la cea de-a 5-a ediţie.

Scopul proiectului

Sensibilizarea copiilor din şcolile arădene cu privire la valorile şi frumuseţea Aradului.

Istoricul proiectului

Mişcarea Arădeană a lansat în luna martie 2009 proiectul „Arad, dragostea mea!”, ca proiect educaţional.

În cadrul acestuia, Mişcarea Arădeană a pregătit o prezentare atractivă a Aradului, într-un format interactiv cu o durată de aproximativ 1 oră, destinată în principal orelor de dirigenţie. Aceasta conţine, în principal, elemente referitoare la la istorie, cultură, arhitectură, sport, cercetare şi timp liber, bazându-se pe jocuri şi aplicaţii practice amuzante.

În cele 4 ediţii anterioare ale proiectului au participat, în calitate de beneficiari, mai multe mii de elevi din diferite şcoli arădene, cu vârste cuprinse între 7 şi 19 ani.

Detalii suplimentare cu privire proiect pot fi obţinute accesând adresa: http://www.miscarea-aradeana.ro/adela-cristea/blog/arad-dragostea-mea

Ce noutăţi aduce anul şcolar 2013-2014?

În acest an, „Arad, dragostea mea!” va ajunge în toate clasele de liceu ale Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta”, unde vom fi parteneri într-un proiect circumscris cunoaşterii, valorizării şi protejării patrimoniului imobil. Tot în acest an, vom avea o activitate bogata în mai multe licee arădene, în cadrul Săptămânii „Şcoala altfel”.

Calendarul proiectului

  • 1 noiembrie 2013 - 15 mai 2014 – derularea proiectului în şcoli, universităţi, cluburi şi asociaţii unde activează copii din oraşul nostru
  • 4 aprilie 2014 – lansarea concursului de lucrări având ca temă Aradul – ediţia 2014
  • 15 aprilie - 20 mai 2014 – primirea lucrărilor din partea elevilor
  • 20 -29 mai 2014 – evaluarea lucrărilor
  • 30 mai 2014 – anunţarea câştigătorilor
  • 6 iunie 2014 – festivitatea de premiere
  • 6 iunie – 15 iulie 2014 – derularea expoziţiei
  • 1 octombrie 2014 – reluarea proiectului – ediţia a 6-a

Formare de formatori

Datorită numeroaselor solicitări din partea şcolilor arădene, Mişcarea Arădeană va organiza în luna aprilie 2014 o nouă sesiune de formare de formatori pentru acest proiect. Toţi cei interesaţi să devină formatori sunt invitaţi să ne contacteze.

Concursul de creaţii „Arad, dragostea mea!”

La finalul proiectului va fi organizată o nouă ediţie a concursului de creaţie „Arad, dragostea mea!”, în cadrul căruia copiii vor fi invitaţi să prezinte lucrări pe această temă (desene, poveşti, lucrări de artă plastică etc). Toate acestea vor fi expuse într-o expoziţie tematică, cele mai bune urmând a fi premiate. În acest an, concursul va aduce câteva premii surpriză, pe care le vom anunţa în curând!

Pentru mai multe detalii legate de concurs, vă rugam sa ne contactați la nr. de telefon 0766.339.017 sau la adresa de e-mail [email protected];