Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Concursul de creaţie „Arad, dragostea mea” la a 3-a ediţie

05.06.2013 · anca.vesa
Concursul de creaţie „Arad, dragostea mea” la a 3-a ediţie

Proiectul „Arad, dragostea mea!”, inițiat de Mişcarea Arădeană din prețuire faţă de valorile istorice, culturale și arhitecturale ale orașului nostru, a ajuns aproape de finalul celui de-al patrulea an de activitate, respectiv la cea de a 3-a  ediţie a Concursului de creaţie „Arad, dragostea mea!”.

Principalul scop pe care Mişcarea Arădeană, ca organizaţie non-guvernamentală constituită pentru promovarea Aradului, şi l-a propus prin această iniţiativă, a fost crearea unei punţi de legătură între copiii din oraşul nostru şi toţi cei care doresc să-i susţină valorile, fie că sunt dascăli, părinţi sau voluntari, pentru combaterea nepăsării faţă de comunitatea noastră.

Considerând că nepăsarea apare din necunoaştere, iar necunoaşterea din lipsa de educaţie, şi pentru că, din păcate, sistemul de învăţământ public nu oferă suficiente informaţii care să contribuie la dezvoltarea simţului civic şi a unui patriotism local sănătos, am lansat în urmă cu 4 ani programul de prezentări interactive „Arad, dragostea mea!” în şcoli.

Rezultatele obţinute în acest proiect sunt:

  • schimbarea atitudinii elevilor din şcolile arădene față de oraș, prin creşterea respectului acestora faţă de Arad şi valorile sale;
  • conştientizarea în rândul elevilor a faptului că ei nu doar pot, ci şi trebuie să contribuie la conservarea patrimoniului urban, la promovarea obiectivelor turistice şi culturale ale oraşului, la cunoaşterea şi mediatizarea personalităţilor arădene, a inovaţiilor făcute la Arad
  • stimularea copiilor în a fi mândri că sunt arădeni.

În paralel cu aceasta, în cadrul proiectului a fost derulat anual Concursul de creaţie „Arad, dragostea mea!”, pentru care copiii/tinerii din Arad sunt invitaţi să prezinte lucrări (desene, picturi, colaje, fotografii, producţii video, eseuri, lucrări plastice – sculptură, modelaj etc) având tematica din titlu, cele mai bune urmând a fi premiate.

Juriul concursului este format din personalități ale vieții cultural-artistice arădene, iar copiii care vor participa la concurs vor fi recompensați cu numeroase premii.

Festivitatea de premiere va avea loc vineri, 14 iunie 2013, începând cu orele 17:00, în cadrul unui spectacol organizat în sala Casei de Cultură a Ordinului Minorit din Arad (strada Lucian Blaga nr. 2-4, în curtea catedralei romano-catolice Arad-Centru). 

Elevii arădeni care încă nu au trimis lucrări pentru concurs o mai pot face până în data de 10 iunie 2013. Acestea pot fi predate diriginților, cu mențiunea să le transmită Mișcării Arădene pentru Concurs, sau direct coordonatorului proiectului „Arad, dragostea mea!” -  Anca Vesa - tel: 0766-339017, e-mail [email protected]

Parteneri ai proiectului: Artiz Vest, Ascent Group, Asociația Miloș Cristea, BNB, Coca-Cola Hellenic, DJCPN Arad, DJTS Arad, Galeria OldArt, Metro Cash & Carry, Patiseria Special, Racing Bike Pro Arad, Real Hypermarket, Selgros, Suporter Club UTA, Vagart Studio
Partneri media: Arad-Culture, Baricada TV, InfoTV, News-AR, Partyarad.ro, TV-Arad.ro, West TV, Vestic.ro