Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Pentru un preț corect și la începutul primăverii calendaristice

Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Cu toate că primăvara dă o brumă de speranță arădenilor privind temperaturi mai calde în săptămânile ce urmează, acest lucru nu îi împiedică să solicite un preț sustenabil la plata căldurii.

În cadrul ultimilor 2 întâlniri cetățenești din cartierul Vlaicu, aproximativ 40 de cetățeni au luat parte activ la procesul de consultare publică inițiat de consilierul Claudiu Cristea. Proiectul de hotărâre care stabilește prețul Gigacaloriei la 277 de lei, în loc de 307 cât este în prezent, este văzut de către arădeni ca un lucru care rezolvă problemele lor din acestă iarnă - un pas absolut necesar. Cei păgubiți de facturile enorme la încălzire (pentru un apartament de 2 camere se poate ajunge la o sumă de 700 ron !) cer în continuare autorităților o diferență mai mare de preț.

Claudiu Cristea, ca inițiator al acestui demers legislativ, explică însă că suma de 30 de lei per Gigacalorie este una de compromis între poziția rigidă a actualei puteri politice și cerințele decente ale arădenilor. În plus, pentru anul 2012 au fost identificate sursele bugetare care să asigure această sumă. Astfel, necesarul de consum anual de căldură ar fi suportat de redirecționarea fondurilor unor proiecte inoportune gen:

  • studiu de fezabilitate pentru relocarea Parcului Copiilor;
  • amenajarea spațiilor verzi existente cu instalații de irigat și aspersoare;

Astfel, cei care susțin acest lucru semnează Petiția noastră și pot strânge semnături până la sfârșitul săptămânii. Întâlnirile cu cetățenii continuă până sâmbătă inclusiv.

  • Miercuri, 14 martie, ora 17:30, Vlaicu - partea dreaptă, Generală nr. 21 (Str. Fulgerului)
  • Joi, 15 martie, ora 17:30, Miorița 2, Generală nr. 22 (Str. Nucet)
  • Vineri,16 martie, ora 17:30, Micălaca Zona 300 și Polivalentă, Universitatea Aurel Vlaicu
  • Sâmbătă, 17 martie, ora 17:30, Grădiște, Generală nr. 13 (Str. Petru Rareș).

       

Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana