Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

O echipă unită la Mișcarea Arădeană

Foto: Vio Gantner
Foto: Vio Gantner

În dimineața zilei de sâmbătă, peste 200 de cetățeni - membri și prieteni ai Mișcării Arădene - care au în comun prețuirea orașului nostru, au participat la Întâlnirea organizată cu prilejul primelor alegeri în organizație.

Au fost prezenți lideri ai organizațiilor societății civile din Arad (PRO-Urbe, Respiră Verde, ULAL Arad, AIESEC Arad, Alternativa Arădeană, Asociația Răniților și Urmașilor celor decedați în Decembrie 1989, Asociația Revoluționarilor, Racing Bike Pro, Sindicatul Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad), reprezentanți ai minorităților din județ și ai partidelor, și nu în ultimul rând, mass-media locală sau invitați speciali de la Timișoara.

Proiectele ultimului an au fost trecute în revistă de către Claudiu Cristea, unul din fondatorii și președintele în funcție al Mișcării Arădene. Cele 3 direcții mari pe care se conturează fiecare activitate a organizației (identitatea locală, calitatea vieții, participare) au fost aduse în prim plan și în prezentarea acțiunilor viitoare ale organizației.

Momente Speciale

Audiența a putut asculta câteva păreri despre parcursul organizației arădene și impresia pe care a lăsat-o în peisajul civic din Arad, dar și în țară. Reprerezentanți ai societății civile din Timișoara ne-au transmis un mesaj de încurajare, presărat cu urme de competiție productivă.

A fost atinsă și reclarificată componenta așa-zis ”politică” din acțiunile Mișcării: participarea la viața publică și tragerea la răspundere a decidenților politici este de datoria cetățenilor. Formularea de soluții la problemele comunității este obligația societății civile. Nu vedem aceste acțiuni ca fiind politice, deși ele sunt percepute ca ”politică”. Organizația, ca formă, valori și obiective, este un apolitică și în afara apanajului oricărui partid politic.

Un moment emoționant l-a constituit înmânarea de către președintele Pro-Urbe, domnul Alexandru Nagy-Vizitiu, a unei insigne cu inscripția ”DIALOG”, viitorilor președinți ai Mișcării Arădene. Însemnul va sta ca simbol al deschiderii organizației la dialog și pentru un deziderat pe care întreaga societate arădeană îl cere, în special în cadrul societății civile.

Alegeri

Celor 12 candidaturi prezente pe site-ul ONG-ului în perioada de înscriere li s-a mai alăturat una surpriză: Mihai Dogaru. Pentru susținerea arătată proiectelor Mișcării Arădene încă de la fondarea acesteia în 2008, și pentru sfaturile prețioase acordate de-a lungul timpului, vechiul Consiliu Director i-a adresat invitația de a face parte din noua echipă a ONG-ului și a continua îndrumarea sa prețioasă și în anii ce urmează. Acceptul de a candida și participarea activă pe viitor a acestuia la proiectele Mișcării oferă echilibru deciziilor organizației, iar Aradului valorile culturale de altădată.

Noua conducere a fost aleasă prin vot liber de către membrii înscriși ai Mișcării Arădene. Echipa pentru anul ce urmează este următoarea:

Consiliul Director

  • Mihai Dogaru
  • Carmen Glogovețan
  • Cătălin Mihalache
  • Monica Palenciuc
  • Dan Proca
  • Roland Unterweger
  • Vlad Botoș
  • Sergiu Vlad
  • Bogdan Proca
  • Mihnea Iuga

Director Executiv - Florin Stana

Vicepreședinte - Cosmin Galu

Președinte - Claudiu Cristea

Foto: Vio Gantner
Foto: Vio Gantner
Foto: Vio Gantner
Foto: Vio Gantner
Foto: Vio Gantner
Foto: Vio Gantner