Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

NU Dezvoltare prin taxare

02.08.2011 13:00 - 14:00 · Mihnea Iuga
NU Dezvoltare prin taxare

Ultimii ani au fost dificili pentru români în general și arădeni în particular. În fața unei crize financiare și economice din mediul privat și cel bugetar, cetățenii au fost nevoiți să facă sacrificii pentru a trece peste acest hop.

Mișcarea Arădeană consideră că pentru a adopta politici publice corecte, trebuie cunoscute datele adevărate privind situația economică a Aradului. În acest sens, organizația noastră a centralizat date oficiale ale indicatorilor economici, sociali și financiari principali, într-un document intitulat ”Cercetare privind situația economică a Aradului”.

Rezultatul cercetării oferă perspectiva reală asupra calității vieții în Arad. Considerăm că arădenilor trebuie să li se spună adevărul privid situația economică, și nu să li se creeze iluzia că trăiesc în bunăstare. Observăm că actuala administrație Falcă-PDL a început campania electorală prin prezentarea unui document conceput de angjații Primăriei Arad, prin care se induce senzația că în Arad există un nivel de trai și bunăstare mult ridicat nivelului din întreaga țară.

Cercetare privind situația economică a Aradului

Concluziile la care am ajuns, analizând datele și luând în considerare intențiile actualei administrații sunt: taxarea mare și costul ridicat al traiului în Arad nu se regăsesc în serviciile și condițiile economice existente. Nu au fost luate măsuri de responsabilitate economică, în timp ce existau semnele unei crize iminente. Administrația 2008 - 2012 condusă de Gheorghe Falcă a amplificat efectele nefaste ale crizei asupra populației și a întârziat ieșirea din recesiune.

Fiscalitatea locală crește în continuare, prin introducerea sau modificarea taxării în defavoarea cetățenilor și a societăților comerciale (doar în ultimele săptămâni au apărut 2 proiecte noi de hotărâre, de taxare a deținătorilor de autoturisme: plata parcării pe timp de noapte începând cu vara lui 2012, și plata accesului transportatorilor în Zonele Industriale).

Proiect pentru Parcări - costuri inițiale zero

Mișcarea Arădeană consideră că suprataxarea promovată de administrația Falcă-PDL în Arad NU se justifică. Suntem o organizație care spune lucrurilor pe nume dar care în același timp are capacitatea să prezinte soluții. În acest sens, specialiștii Mișcării Arădene au lucrat în ultimele 2 luni de zile la găsirea unor soluții concrete pentru plata parcării prin sms. Am identificat 3 soluții, urmând ca în cursul săptămânii viitoare să prezentăm un proiect de hotărâre, prin consilierul local, Claudiu Cristea.

NU Dezvoltare prin taxare
NU Dezvoltare prin taxare
AttachmentSize
cercetare_privind_situatia_economica.pdf932.29 KB
cp2082011.pdf249.53 KB