Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Aeroportul - un exemplu de implicare

13.12.2011 11:00 - 12:00 · Mihnea Iuga
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Mișcarea Arădeană este convinsă că Aeroportul poate fi salvat și cere transparență administrației.

În urmă cu 2 săptămâni, Mișcarea Arădeană a atras atenția asupra situației critice în cazul Aeroportului din Arad.

  • Am enumerat deciziile greșite luate de administrația Falcă-PDL încă din 2008 când s-a trasat drumul Autostrăzii Arad-Timișoara.
  • Am expus motivele pentru care dezvoltarea economică a Aradului are nevoie și de Aeroport și de Autostradă deopotrivă.
  • Am solicitat demararea de urgență a negocierilor cu operatorii care și-au manifestat intenția să investească la Arad.
  • Am cerut ca Ministerul Transporturilor să își îdeplinească obligația de a finanța mutarea balizajului.

Rezultate pozitive

Conform cu ancheta din presa arădeană și corelat cu datele pe care le deținem, la Aeroport se încep lucrările de mutare a balizajului. Cu toate acestea, reamintim că, în cazul în care se dă drumul Autostrăzii (conform cu laudele primarului actual Gh. Falcă) și balizajul nu este mutat, Aeroportul își pierde licența.

Tăcerea îi incriminează

  • Tăcerea administrației Falcă-PDL aduce doar argumente incriminatorii.
  • Subiectul a ridicat și mai multe suspiciuni pe măsură ce reprezentanți ai presei au preluat subiectul și au continuat ancheta privind neregulile care se petrec la Aeroport/Autostradă.
  • În continuare răspunsul autorităților este evaziv sau absent.
  • Lipsa unui răspuns relevant din partea celor implicați în deciziile care au adus prejudicii Aradului, este o dovadă a vinovăției pe care o poartă.

Transparență și consecințe

  • Cerem punerea la transparență a ofertelor primite de la operatorii privați pentru Aeroport. Solicitam CJA sa ne comunice în cât timp va aloca CNADNR bani pentru mutarea balizajului conform HCJA nr. 70/2009.
  • Solicităm autorităților să arate sursa bugetară a lucrărilor de mutare a balizajului, cu termene de execuție și numele constructorului.

Administratorii politici ai Aradului trebuie să învețe că Aradul nu este moșia lor, iar ca și societate civilă, dacă ne implicăm și acționăm, avem rezultate.

  • Invităm ca în anul 2012, arădenii și ONG-urile să-și exprime punctul de vedere asupra unor teme de interes public cum sunt spațiile verzi, transportul în comun, costul energetic și al termoficării, precum și proiectul de buget local pentru anul 2012.
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Comentarii

interesanta opinia Miscarii aradene. execrabila redactarea, chiar aveti nevoie de un cunoscator de limba româna care sa va corecteze textele oficiale...(ex. o autostrada/ doua autostrazi sau a strazii, a autostrazii). Bafta!

Mai sa fie. Cind apare o idee buna a in lipsa de argumente se inventeaza chichite gramaticale...
Critica pertinenta a MA, boicot de tot rahatul...

Domnilor,

Luati atitudine fata de ,,moartea clinica" in care se afla Aeroportul Arad.Cereti implicarea CJ Arad si finantarea lucrarilor necesare pentru relocarea balizajului.Deja directia est(27) este inchisa si nimeni nu spune nimic.

SUCCESURI