Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

taxe locale

Taxe NEtransparente în Arad

27.12.2012
Foto: Mihnea Iuga
Foto: Mihnea Iuga

Proiectul Primăriei privind nivelul taxelor și impozitelor pentru anul 2013 nu respectă legislația în vigoare, documentul fiind ținut ascuns de ochii arădenilor.

Primăria se face vinovată de nerespectarea Legii 52 / 2003 privind transparența decizională în administrația publică. Articolul 6 al acestei legi prevede ca un proiect de hotărâre, mai ales unul ce implică taxe și impozite, să fie supus atenției publice timp de 30 de zile, pentru ca o asemenea politică să fie durabilă și să nu fie schimbată odată ce bate adierea electorală.

Mișcarea Arădeană a depus o sesizare (nr.9385/27.12.2012) Prefecturii Arad prin care informăm această instituție de nerespectarea literei și spiritului Legii 52. În cazul în care proiectul de hotărâre este aprobat, acesta poate fi anulat în instanță tocmai din cauza încălcării legislației în vigoare.

Asistăm de fapt la aceleași practici netransparente de impunere a unor proiecte politice, fără consultarea cetățenilor sau a celor afectați de măsurile fiscale și economice (antreprenori, asociații de proprietari, agricultori, IMM-uri) gândite în pripă și în ascuns în birourile Primăriei.

Societatea civilă câștigă o bătălie în războiul pentru taxe mai mici

Societatea civilă câștigă o bătălie în războiul pentru taxe mai mici

Proiectul de hotărâre care stabilea taxele locale pentru 2012 la nivel maxim, a fost amânat de putere la presiunea societății civile.

Societatea civilă a obținut amânarea luării unei decizii privind nivelul de taxe și impozite în Arad pentru anul 2012. Prin intermediul soluțiilor concrete propuse în dezbaterea publică de marți, Mișcarea Arădeană a atras atenția executivului că vocea cetățenilor trebuie ascultată, iar mai multe discuții pe această temă sunt necesare. Administrația nu a avut încotro și:

  • astăzi, 24 noiembrie, în cadrul ședinței Consiliului Local al Municipiului Arad, administrația a retras de pe ordinea de zi proiectul care stabile taxele în Arad pentru anul 2012 la nivelul maxim acceptat de lege;

Prezent la ședința Consiliului Local, președintele Mișcării Arădene, Claudiu Cristea, a îndemnat consilierii tuturor partidelor să reflecte cu chibzuință la nivelul taxelor. Deoarece fiscalitatea mare are efecte nocive asupra populației și descurajează mediul de afaceri. mai departe »

Taxele locale pe 2012 la InfoTV

Președintele Mișcării Arădene invitat la emisiunea Subiectul Zilei de la Infotv Arad din 21 noiembrie 2011. Tema: Primarul Falcă propune pe anul 2012 setarea taxelor la nivelul maxim acceptat de lege.

Primarul propune: taxe la maxim

21.11.2011 11:00 - 11:35 · Mihnea Iuga
Primarul propune: taxe la maxim

Populația, tot mai sărăcită și mediul de afaceri tot mai fragil trebuie să suporte un nou șoc în 2012: taxe locale la nivelul maxim prevăzut de lege

2012 sub semnul adâncirii crizei

O administrație responsabilă atrage investiții și generează prosperitate pentru cetățenii săi. Aradul, altădată un oraș prosper, a ajuns să fie ocolit de investitori. Multe din investițiile deja prezente au migrat spre alte orașe ducând la o scădere a locurilor de muncă. mai departe »