Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Taxe NEtransparente în Arad

27.12.2012
Foto: Mihnea Iuga
Foto: Mihnea Iuga

Proiectul Primăriei privind nivelul taxelor și impozitelor pentru anul 2013 nu respectă legislația în vigoare, documentul fiind ținut ascuns de ochii arădenilor.

Primăria se face vinovată de nerespectarea Legii 52 / 2003 privind transparența decizională în administrația publică. Articolul 6 al acestei legi prevede ca un proiect de hotărâre, mai ales unul ce implică taxe și impozite, să fie supus atenției publice timp de 30 de zile, pentru ca o asemenea politică să fie durabilă și să nu fie schimbată odată ce bate adierea electorală.

Mișcarea Arădeană a depus o sesizare (nr.9385/27.12.2012) Prefecturii Arad prin care informăm această instituție de nerespectarea literei și spiritului Legii 52. În cazul în care proiectul de hotărâre este aprobat, acesta poate fi anulat în instanță tocmai din cauza încălcării legislației în vigoare.

Asistăm de fapt la aceleași practici netransparente de impunere a unor proiecte politice, fără consultarea cetățenilor sau a celor afectați de măsurile fiscale și economice (antreprenori, asociații de proprietari, agricultori, IMM-uri) gândite în pripă și în ascuns în birourile Primăriei.