Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

proiect Arad dragostea mea

"Arad, dragostea mea", primii pași în al 5-lea an de viață

19.11.2013 · adela.cristea
"Arad, dragostea mea", primii pași în al 5-lea an de viață

Zilele trecute, “Arad, dragostea mea”, un proiect foarte iubit de copiii din școlile arădene a fost reluat pentru a 5-lea an consecutiv, devenind deja o tradiție arădeană.  

Primii pași ai proiectului în noul an de viață au fost făcuți la Colegiul Național Moise Nicoară, unde 5 clase de copii de gimnaziu, sub îndrumarea prof. Ileana Selejan și a formatorului Adela Cristea, au învățat prin joacă lucruri noi despre Arad.

Ce este „Arad, dragostea mea”?

Arad, dragostea mea” este un proiect educațional, care are ca scop sensibilizarea copiilor din școlile arădene cu privire la valorile și frumusețea Aradului.

Istoricul proiectului

Proiectul a fost lansat de Mișcarea Arădeană în luna martie 2009, în prima ediție. mai departe »

Francisc Neuman și Arad, dragostea noastră

07.04.2011 · Mihnea Iuga
Francisc Neuman și Arad, dragostea noastră

În cursul acestei săptămâni, Grupul Școlar ”Francisc Neuman” a reînviat, preț de 1 oră, spiritul Aradului iubit ca altădată. Proiectul Mișcării Arădene a ajuns, prin formatorul Mihnea Iuga, la clasele X și XI B din cadrul Liceului textil. Doamnele profesoare Păștinaru Maria și Țale Mariana au vrut să le arate tinerilor arădeni că există o comunitate arădeană care prețuiește și promovează valorile adevărate ale orașului nostru.

Liceeni nu au pierdut nicio clipă din a recepționa, într-un mod interactiv, cât mai multe informații despre performanțele Aradului și comorile culturale sau arhitecturale pe care le deține acesta. Cea mai incitantă activitate și în același timp cea care le-a stârnit curiozitatea pe toată durata orei, a fost reconstituirea clădirilor deteriorate. Accentul a fost pus pe valoarea monumentelor istorice distruse parțial sau total de concesii pentru o dezvoltare neatentă. mai departe »

Semestrul 2 cu „Arad, dragostea mea”

Moise Nicoara si Aron Cotrus in Arad,dragostea mea

Școala Generală  „Aron Cotruș”

...este prima instituție care primește „Arad, dragostea mea” în semestrul 2 al anului școlar 2011. Doamna Mariana Bătrân, formator în cadrul proiectului, a ghidat elevii clasei a VIII-a E prin istoria și identitatea Aradului. Aceștia au descoperit singuri, implicându-se în activitățile propuse, bogăția de valori culturale, arhitecturale, sportive, economice, dar și morale, pe care orașul le-a oferit până în recent.

Atât doamna Mariana Bătrân, cât și diriginta clasei, doamna Simona Burca-Micu, au fost încântate de ambiția planurilor de acțiune elaborate de elevi, demonstrând că tinerii arădeni au încredere în propriile forțe, iar mesajul proiectului (de protejare și promovare a Aradului) a fost receptat. mai departe »

Selecţie de formatori pentru proiectul “Arad, dragostea mea”

04.12.2010 · adela.cristea
Selecţie de formatori pentru proiectul  “Arad, dragostea mea”

Relansarea “Arad, dragostea mea!”, un proiect foarte iubit de copii din școlile arădene, a generat numeroase solicitări de derulare a proiectului din partea școlilor arădene.

Pentru a face față tuturor acestor solicitări, Mişcarea Arădeană organizează în cursul acestei săptămâni o selecţie de formatori. Procesul de selecție va fi finalizat cu un curs de formare a formatorilor, organizat sâmbătă, 11 decembrie, ora 11.00, la cafeneaua Tribuna.

Participanții la cursul de formator vor fi familiarizați atât cu conținutul programului cât şi cu metodologia de lucru și instrumentele utilizate. La finalul cursului se vor face și scurte simulări cu cei prezenți pentru a se asigura o înțelegere comuna asupra tematicii și metodologiei de lucru. În urma acestui curs voluntarii înscriși vor fi certificați ca formatori în cadrul proiectului, respectiv vor putea derula mai departe acest proiect în școlile arădene. mai departe »

Proiectul "Arad, dragostea mea"

12.11.2010 18:00 - 20:00 · Dan_Proca
Proiectul "Arad, dragostea mea"

Întâlnirea de vineri 12 noiembrie 2010, va avea ca temă proiectul Mișcării Arădene Arad, dragostea mea prezentat de coordonatoarea proiectului Adela Cristea. După succesul din ultimul an școlar, ne pregătim să reluăm proiectul Arad, dragostea mea.

Ne întâlnim ca în fiecare vineri, la ora 18, la Boeme Cafe. Localul este situat la intersecția străzilor Episcopiei și Mărășești (str. Episcopiei 19-21).

Proiectul “Arad, dragostea mea!” primit cu entuziasm la Colegiul Naţional Moise Nicoară

01.06.2010 · adela.cristea
Proiectul “Arad, dragostea mea!” primit cu entuziasm la Colegiul Naţional Moise Nicoară

Proiectul “Arad, dragostea mea!”, iniţiat de Mişcarea Arădeană, a demarat în forţă în şcolile arădene. Cele mai multe solicitări au venit dinspre Colegiul Naţional Moise Nicoară, unde zeci de copii au luat deja parte la proiect, în cadrul orelor de dirigenţie.

Copiii au primit cu entuziasm jocurile şi concursurile din cadrul proiectului, răspunzând întrebărilor despre Arad, învăţând lucruri noi despre oraş, dar mai ales învăţând să-i preţuiască şi cultive valorile.

Principalele activităţi care se derulează în cadrul “orei de dirigenţie despre Arad” sunt: Arad Jeopardy (un concurs gen “Cine ştie câştigă” cu teme şi curiozităţi din Arad), Arad Puzzle (concurs în cadrul căruia copiii recompun din bucăţi clădiri din Arad, înţelegând cât este de dificil să refaci o clădire a cărei faţadă este distrusă) şi Arad Mathematics (concurs în cadrul căruia, prin rezolvarea unei probleme de matematică, copiii află informaţii despre principalele echipe si sportivi din Arad). mai departe »

Despre Arad, în joacă

Proiectul „Arad, dragostea mea!”, primit cu entuziasm de elevi.

Despre Arad, în joacă

Zeci de elevi de la Colegiul Naţional Moise Nicoară au luat deja parte la Proiectul “Arad, dragostea mea!”, iniţiat de Miscarea Aradeana. „Copiii au primit cu entuziasm jocurile şi concursurile, răspunzând întrebărilor despre Arad, învăţând lucruri noi despre oraş, dar mai ales învăţând să-i preţuiască şi cultive valorile”, spune Adela Cristea, managerul de proiect.

Proiectul va continua în şcoli până la sfârşitul anului şcolar, iar din toamnă va fi reluat cu o şi mai mare amploare, în toate şcolile din oraş, subliniază Adela Cristea.

La finalul prezentării, copiii alcătuiesc o “Declaraţie a tânărului arădean” prin care îşi propun să facă lucruri bune pentru oraş. Printre cele mai interesante lucruri pe care şi le-au propus copiii sunt: să atragă atenţia celor care distrug spaţii verzi, să povestească tuturor că sunt mândri de a fi arădeni. “Să devin Primar” este, de departe cea mai măreaţă intenţie exprimată de copii.

 

Proiectul „Arad, dragostea mea!” a demarat în şcoli

Proiectul „Arad, dragostea mea!”, ini­ţiat de Mişcarea Arădeană, a demarat în forţă în şcolile arădene.

Proiectul „Arad, dragostea mea!” a demarat în şcoli

Conform celor declarate de către Adela Cristea, ma­nager de proiect, cele mai multe solicitări au venit dinspre Colegiul Naţional Moise Nicoară, unde zeci de copii au luat deja parte la proiect, în cadrul orelor de dirigenţie. „Copiii au primit cu entuziasm jocurile şi concursurile din cadrul proiectului, răspunzând întrebărilor despre Arad, învăţând lucruri noi des­pre oraş, dar mai ales învăţând să-i preţuiască şi să cultive valorile. Principalele activităţi care se derulează în cadrul «orei de dirigenţie despre Arad» sunt: Arad Jeopardy (un concurs gen «Cine ştie câştigă» cu teme şi curiozităţi din Arad), Arad Puzzle (concurs în cadrul căruia copiii recompun din bucăţi clădiri din Arad, înţelegând cât este de dificil să refaci o clădire a cărei faţadă este distrusă) şi Arad Mathematics (concurs în cadrul căruia, prin rezolvarea unei probleme de matematică, copiii află informaţii despre principalele echipe şi sportivi din Arad)” a afirmat Adela Cristea. mai departe »