Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Proiectul “Arad, dragostea mea!” primit cu entuziasm la Colegiul Naţional Moise Nicoară

01.06.2010 · adela.cristea
Proiectul “Arad, dragostea mea!” primit cu entuziasm la Colegiul Naţional Moise Nicoară

Proiectul “Arad, dragostea mea!”, iniţiat de Mişcarea Arădeană, a demarat în forţă în şcolile arădene. Cele mai multe solicitări au venit dinspre Colegiul Naţional Moise Nicoară, unde zeci de copii au luat deja parte la proiect, în cadrul orelor de dirigenţie.

Copiii au primit cu entuziasm jocurile şi concursurile din cadrul proiectului, răspunzând întrebărilor despre Arad, învăţând lucruri noi despre oraş, dar mai ales învăţând să-i preţuiască şi cultive valorile.

Principalele activităţi care se derulează în cadrul “orei de dirigenţie despre Arad” sunt: Arad Jeopardy (un concurs gen “Cine ştie câştigă” cu teme şi curiozităţi din Arad), Arad Puzzle (concurs în cadrul căruia copiii recompun din bucăţi clădiri din Arad, înţelegând cât este de dificil să refaci o clădire a cărei faţadă este distrusă) şi Arad Mathematics (concurs în cadrul căruia, prin rezolvarea unei probleme de matematică, copiii află informaţii despre principalele echipe si sportivi din Arad).

La finalul prezentării copiii alcătuiesc o “Declaraţie a tânărului arădean” prin care îşi propun să facă lucruri bune pentru oraş. Iată şi câteva dintre cele mai interesante lucruri pe care şi le-au propus copiii în cadrul acestei „declaraţii’: „Să nu distrug spaţiile verzi din oraş şi să atrag atenţia celor care o fac”, “Să povestesc tuturor despre Arad”, “Să devin Primar”, „O să privesc cu mai multă atenţie clădirile din oraş şi o să împiedic distrugerea lor”, „O să povestesc tuturor că sunt mândru să fiu arădean…”, „O să atrag turişti în Arad”, „O să mă ofer voluntar ca ghid pentru turiştii care vin în Arad”, „O să povestesc tuturor ce am aflat astăzi despre Arad” „O să merg la concursuri şi o să aduc medalii pentru Arad”, „O să fotografiez toate clădirile vechi din oraş”, “O să plantez pomi şi plante”… şi multe altele.

Copii au primit din partea organizatorilor proiectului, Mişcarea Arădeană şi partenerilor în proiect, premii constând în tricouri, lanyards şi abţibilde cu sigla „I love AR”, precum şi pixuri, tricouri, căni şi cărţi despre Arad, oferite de partenerii în proiect: Algeco, Ascent Group şi Event Solutions.

Proiectul va continua în şcoli până la sfârşitul anului şcolar. În perioada vacanţei de vară va fi organizată o selecţie de formatori şi vor fi organizate cursuri de formare pentru aceştia, în aşa fel încât din toamnă proiectul să fie reluat cu o şi mai mare amploare, în toate şcolile din oraş.
 

Comentarii

Cu kiki sefu scolii nu ati facut poze?Nu v-a dat voie? Roscatule urat mai esti!