Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

adela.cristea's blog

Expertul numărul 1 în lume în antreprenoriat vine la Academia Arădeană de Lideri

07.10.2015 · adela.cristea
Expertul numărul 1 în lume în antreprenoriat vine la Academia Arădeană de Lideri

Participanții la programul Academia Arădeană de Lideri au parte în această lună de un invitat de excepție. Ei se vor întâlni miercuri, 7 octombrie, cu expertul numărul 1 la nivel mondial în domeniul gândirii și practicilor antreprenoriale, dl. Larry Farrell. 

Dl. Farrell, aflat într-o vizită de lucru în Europa, respectiv în România, a acceptat invitația Mișcării Arădene de a fi alături de tinerii din acest proiect pentru a le prezenta informații din cercetările sale despre economii antreprenoriale și pentru a le răspunde la întrebări. Ei vor afla de la dl. Farrell ce trebuie să facă o țară sau un oraș pentru a avea o economie sănătoasă și care au fost ingredientele de succes ale celor mai dinamice economii ale lumii.

Cine este Larry Farrell?

În întreaga lume este considerat un adevărat guru al domeniului antreprenorial. Experiența sa este susținută de cei peste 5 milioane de participanți din întreaga lume, la seminariile susținute de The Farrell Company. mai departe »

Despre Managementul timpului la Academia Arădeană de Lideri

10.02.2015 · adela.cristea
Despre Managementul timpului la Academia Arădeană de Lideri

Luna februarie la Academia Arădeană de Lideri este dedicată unei teme mereu arzătoare: "Managementul timpului".

Cursanții din anul 1 și 2 al proiectului se vor întâlni pe 14 februarie cu Adela Cristea, într-un curs interactiv care-și propune să răspundă la câteva întrebări importante pentru orice persoană care vrea să-și crească eficiența și să nu mai simtă atât de acut presiunea timpul. 

Mult prea des constatăm că ziua se încheie şi nu am realizat cele mai importante lucruri pe care ni le-am propus. Sau constatăm că am făcut treaba altora dar nu ne-am ocupat suficient de sarcinile proprii. Mult prea des viaţa personală ne este invadată de problemele de la birou... Vă sună cunoscut? Ei bine, în acest curs participanții la Academia Arădeană vor găsi răspunsuri la aceste provocări, dar mai ales vor învăța "cum să nu-și fure singuri timpul" 

Principalele module ale cursului vor fi:  mai departe »

Seth Cropsey revine la Academia Arădeană de Lideri

14.01.2015 · adela.cristea
Seth Cropsey revine la Academia Arădeană de Lideri

Anul 2015 debuteză la Academia Arădeană de Lideri cu un invitat de marcă.  

Pe 14 ianuarie va avea loc  în cadrul proiectului prima întâlnire din acest an, un workshop comun pentru anii de studii 1 și 2, susținut de un speaker de talie internațională, domnul Seth Cropsey, reputat expert american pe probleme de strategie, afaceri externe, politici militare și mass-media. mai departe »

Câtă bucurie încape într-o cutie?

08.12.2014 · adela.cristea
Câtă bucurie încape într-o cutie?

Sărbătorile bat la geam, așa că, la fel ca în fiecare an, Mișcarea Arădeană revine cu unul din cele mai frumoase proiecte ale sale: "Câtă bucurie încape într-o cutie?".

Prin acest proiect ne propunem an de an să implicăm arădenii, în principal elevii, într-o activitate de ajutorare a copiilor din școli speciale, centre de plasament sau provenind din familii cu posibilități reduse, copii care nu au fost la fel de norocoși ca ei. Astfel, oricine poate face o mică donație, sub forma unui pachet cu daruri pentru copii mai nevoiași, poate să ni se alăture în acest proiect.

Pentru a fi eficienți, am elaborat și în acest an un regulament pentru colectare. Îl găsiți atașat, iar dacă doriți să vă alăturați acțiunii noastre vă rugăm să respectați prevederile privind conținutul și modul de ambalare/etichetare a pachetului.

Acțiunea poate fi realizată de către copii la clasă, în ora de dirigenție sau cea de educație plastică, sau de către orice arădean acasă.

Copiii împreună cu dascălii sau părinții pot participa și sunt chiar încurajați să ia parte la înmânarea cadourilor. mai departe »

Zsolt Torok vine la Academia Arădeană de Lideri

08.10.2014 · adela.cristea
Zsolt Torok vine la Academia Arădeană de Lideri

Luna octombrie este una specială la Academia Arădeană de Lideri. Speaker-ul lunii este nimeni altul decât autorul celei mai mari performanțe în alpinismul românesc, Zsolt Torok.

Zsolt este ghid montan, alpinist profesionist, speaker motivațional și unul dintre cei mai buni alpiniști tehnici din Europa. Și nu în ultimul rând, este un arădean pasionat de orașul său!

Printre realizările sale profesionale se număra Pilierul Walker din Grandes Jorasses (2009), unde Zsolt a fost cap de coarda integral, respectiv coordonarea expedițiilor Trilogia Alpilor – care cuprinde Peretele Nordic Eiger, Matterhorn si Grandes Jorasses, respectiv expediția din Nanga Parbat (2013) cea care este considerată cea mai mare realizare din istoria alpinismului românesc.

Zsolt este și deținător a numeroase premii și mențiuni în alpinism, cum ar fi: mai departe »

Despre managementul resurselor umane la Academia Arădeană de Lideri

26.03.2014 · adela.cristea
Despre managementul resurselor umane la Academia Arădeană de Lideri

Luna martie este dedicată Managementului resurselor umane la Academia Arădeană de Lideri.

Cursanții din anul 2 al proiectului se vor întâlni cu Ramona Bosinceanu, într-un curs interactiv care-și propune să răspundă la câteva întrebări importante pentru orice lider:

  • Cum recrutăm resurse umane de calitate pentru echipele noastre?
  • Cum îi integrăm în echipe pe noii veniți?
  • Cum evaluăm resrusa umană? sau
  • Cum ne motivăm echipele pentru a atinge performanța?

Ramona Bosinceanu are 9 ani de experiență în resurse umane în diferite companii și poziții, dintre care 5 ani în managementul resurselor umane. Ramona are și o vastă experiență ca trainer pe programe de dezvoltare a resurselor umane, respectiv coordonator de proiecte de evaluare de personal pentru companii locale și multinaționale. 

În prezent Ramona este HR Manager al Ascent Group Romania. 

 

 

 

 

Regizorul Titus Muntean revine la Academia Arădeană de Lideri

16.02.2014 · adela.cristea
Regizorul Titus Muntean revine la Academia Arădeană de Lideri

Pe 22 februarie regizorul Titus Muntean revine la Academia Arădeană de Lideri pentru a susține cursanților din anul 2 al proiectului un training pe tema ”Introducere în filmul documentar”.

Născut la 18 decembrie 1965, la Arad, Titus Muntean, un reprezentant al tinerei generații de cineaști, a regizat filme ca: În derivă - serial TV, Lombarzilor 8 - serial TV, Examen sau Caravana Cinematografică și documentare sau scurtmetraje, colaborând și la alte producții ca scenarist.

Chiar dacă activitatea cineastă l-a dus în mare parte la București, Titus Muntean nu și-a uitat casa și a regizat în 2003, cel mai reușit  documentar despre Arad realizat până astăzi: Arad, dragostea mea.

FILMOGRAFIE:
Scurt metraje

  • O să fie bine - 14 min, 35 mm, A.T.F. (scenarist și regizor)
  • Propatria - 11 min, 35 mm, A.T.F. (scenarist și regizor)
  • 0218/ 1991 - 12 min., video, A.T.F. (scenarist și regizor)

Documentare mai departe »

Au fost selectați participanții la cea de a 3-a ediție a Academiei Arădene de Lideri!

15.02.2014 · adela.cristea
Au fost selectați participanții la cea de a 3-a ediție a Academiei Arădene de Lideri!

Week-end plin la Academia Arădeană de Lideri! 

Prima promoție admisă în 2011 în program a absolvit în acest week-end ultimul curs, iar în aprilie își vor prezenta proiectele de final, "Contractul cu Aradul".

Tot în acest week-end, proiectul face pași importanți pentru un nou debut. După un îndelungat și laborios proces de selecție au fost aleși participanții pentru cea de a 3-a ediție a proiectului, ediție care va debuta în luna aprilie 2014.

Proiectul Mișcării Arădene și-a propus încă de la început să formeze o nouă generație de vârfuri în Arad, orașul nostru fiind dominat în prezent de mediocritate și diletantism în mai toate domeniile de activitate. Mai multe detalii despre program se găsesc aici

De la anunțul deschiderii aplicațiilor pentru cea de a 3-a ediție a proiectului, un total de 87 de persoane au completat pașii necesari pentru a face parte din proiect. Dintre aceștia, 38 au fost invitați să participe la interviurile finale. mai departe »

Invitat de marcă la Academia Arădeană de Lideri

09.01.2014 · adela.cristea
Invitat de marcă la Academia Arădeană de Lideri

Sesiunile de curs ale Academiei Arădene de Lideri se reiau în forță în luna ianuarie, cu un formator de excepție.

Pe 25 ianuarie va avea loc  în cadrul proiectului primul curs din 2014, un curs comun pentru anii de studii 2 și 3, având ca temă Leadership-ul

Cursul este susținut de un speaker de talie internațională, domnul Seth Cropsey, reputat expert american pe probleme de strategie, afaceri externe și media.

Seth Cropsey este de altfel un prieten și susținător al proiectului Mișcării Arădene încă de la debutul său, fiind și membru în Board of Advisors al proiectului. 

Fostul consilier pe probleme de strategie și politică externă a lui Mitt Romney (contracanditatul lui Barack Obama la Președenția S.U.A.) a mai susținut în octombrie 2011 un curs la Arad, tot în în cadrul Academiei Arădene de Lideri, tema de atunci fiind "Scopul Guvernării". mai departe »

Câtă bucurie încape într-o cutie?

03.12.2013 · adela.cristea
Câtă bucurie încape într-o cutie?

La fel ca în fiecare an, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Mișcarea Arădeană dorește să implice comunitatea locală în acțiuni de caritate.

Prin proiectul "Câtă bucurie încape într-o cutie?" ne propunem să implicăm arădenii, în principal elevii (dar nu numai), într-o activitate de ajutorare a copiilor din școli speciale sau centre de plasament care nu au fost la fel de norocoși ca ei.

Astfel, oricine poate face o mică donație, sub forma unui pachet cu daruri pentru copii mai nevoiași, poate să ni se alăture în acest proiect.

Pentru a fi eficienți, am elaborat și în acest an un regulament pentru colectare. Îl găsiți atașat, iar dacă doriți să vă alăturați acțiunii noastre vă rugăm să respectați prevederile privind conținutul și modul de ambalare/etichetare a pachetului.

Acțiunea poate fi realizată de către copii la clasă, în ora de dirigenție sau cea de educație plastică, sau de către orice arădean acasă.

Copiii împreună cu dascălii sau părinții pot participa și sunt chiar încurajați să ia parte la înmânarea cadourilor. mai departe »