Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Seth Cropsey

Invitat de marcă la Academia Arădeană de Lideri

09.01.2014 · adela.cristea
Invitat de marcă la Academia Arădeană de Lideri

Sesiunile de curs ale Academiei Arădene de Lideri se reiau în forță în luna ianuarie, cu un formator de excepție.

Pe 25 ianuarie va avea loc  în cadrul proiectului primul curs din 2014, un curs comun pentru anii de studii 2 și 3, având ca temă Leadership-ul

Cursul este susținut de un speaker de talie internațională, domnul Seth Cropsey, reputat expert american pe probleme de strategie, afaceri externe și media.

Seth Cropsey este de altfel un prieten și susținător al proiectului Mișcării Arădene încă de la debutul său, fiind și membru în Board of Advisors al proiectului. 

Fostul consilier pe probleme de strategie și politică externă a lui Mitt Romney (contracanditatul lui Barack Obama la Președenția S.U.A.) a mai susținut în octombrie 2011 un curs la Arad, tot în în cadrul Academiei Arădene de Lideri, tema de atunci fiind "Scopul Guvernării". mai departe »

Învățăm de la cei mai buni

Învățăm de la cei mai buni

În această sâmbătă are loc cel de-al 2-lea modul al Academiei Arădene de Lideri. Tema principală, ”Dezvoltarea abilităților de Leadership”, va fi suplimentată cu un workshop pe tema ”Scopul Guvernării”. Acest workshop este susținut de domnul Seth Cropsey, reputat expert american pe probleme de strategie, afaceri externe și media.

Recent numit consilier pe probleme de strategie și politică externă a lui Mitt Romney (unul din candidații cei mai bine cotați la Președenția S.U.A.), domnul Crospey va interacționa în acest weekend cu participanții la proiectul Mișcării Arădene.

Printre pozițiile ocupate de-a lungul anilor de dl. Seth Cropsey mai menționăm: subsecretar de stat pe probleme militare în Guvernările Ronald Reagan și George W. Bush, Director de Politici al Vocii Americii, director al International Broadcasting Bureau, senior member al Hundson Institute și autor a numeroase publicații pe teme de diplomație și politici militare. mai departe »

Dacă cetăţenii nu se implică, democraţia nu mai există

09.07.2011 11:00 - 13:00 · Mihnea Iuga
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Întâlnirea matinală de sâmbătă, de la Oldart Gallery, a atras arădenii interesaţi de viitorul democraţiei în România

Seth Cropsey, formator al Academiei Arădene de Lideri, dar şi reputat specialist în administraţia americană, a fost plăcut impresionat de calitatea întrebărilor puse de audienţă.

Alături de invitatul Mişcării Arădene au fost dezbătute subiecte importante pentru democraţie cum ar fi echilibrul oferit într-o societate de către think-tank-uri veritabile. Importanţa finanţării (mai degrabă a reducerii de taxe) a acestor institute de cercetare, care oferă soluţii dar nu participă activ la creeare politicilor, a fost recunoscută de specialistul american. România însă duce lipsuri în multe din domeniile discutate în cadrul "Întâlnirii informale". Probleme au fost identificate în lipsa profesionalismului şi al experienţei în domeniul în care activează consilierii executivului şi legislativului: aceştia sunt incompatibili cu sfaturile pe care ar trebui să le dea. mai departe »