Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Proiectul „Arad, dragostea mea!” a demarat în şcoli

Proiectul „Arad, dragostea mea!”, ini­ţiat de Mişcarea Arădeană, a demarat în forţă în şcolile arădene.

Proiectul „Arad, dragostea mea!” a demarat în şcoli

Conform celor declarate de către Adela Cristea, ma­nager de proiect, cele mai multe solicitări au venit dinspre Colegiul Naţional Moise Nicoară, unde zeci de copii au luat deja parte la proiect, în cadrul orelor de dirigenţie. „Copiii au primit cu entuziasm jocurile şi concursurile din cadrul proiectului, răspunzând întrebărilor despre Arad, învăţând lucruri noi des­pre oraş, dar mai ales învăţând să-i preţuiască şi să cultive valorile. Principalele activităţi care se derulează în cadrul «orei de dirigenţie despre Arad» sunt: Arad Jeopardy (un concurs gen «Cine ştie câştigă» cu teme şi curiozităţi din Arad), Arad Puzzle (concurs în cadrul căruia copiii recompun din bucăţi clădiri din Arad, înţelegând cât este de dificil să refaci o clădire a cărei faţadă este distrusă) şi Arad Mathematics (concurs în cadrul căruia, prin rezolvarea unei probleme de matematică, copiii află informaţii despre principalele echipe şi sportivi din Arad)” a afirmat Adela Cristea.

La finalul prezentării copiii alcătuiesc o „Declaraţie a tânărului arădean” prin care îşi propun să facă lucruri bune pentru oraş. Printre cele mai interesante lucruri pe care şi le-au propus elevii în cadrul acestei declaraţii sunt: „Să nu distrug spaţiile verzi din oraş şi să atrag atenţia celor care o fac”, „Să povestesc tuturor despre Arad”, „Să devin Primar”, „O să privesc cu mai multă atenţie clădirile din oraş şi o să împiedic distrugerea lor”, „O să povestesc tuturor că sunt mândru să fiu arădean…”, „O să atrag turişti în Arad”, „O să mă ofer voluntar ca ghid pentru turiştii care vin în Arad”, „O să povestesc tuturor ce am aflat astăzi despre Arad” „O să merg la concursuri şi o să aduc medalii pentru Arad”, „O să fotografiez toate clădirile vechi din oraş”, „O să plantez pomi şi plante”.

Premii pentru toată lumea

Copiii care au participat la proiect au primit din partea organizatorilor şi partenerilor în proiect, premii constând în tricouri, lanyards şi abţibilduri cu sigla „I love AR”, precum şi pixuri, tricouri, căni şi cărţi despre Arad. Organizatorii spun că proiectul va continua în şcoli până la sfârşitul anului şcolar. Totodată, organizatorii spun că în perioada vacanţei de vară va fi organizată o selecţie de formatori şi vor fi organizate cursuri de formare pentru aceştia, în aşa fel încât din toamnă proiectul să fie reluat în toate şcolile din oraş.