Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

"Arad, dragostea mea", primii pași în al 5-lea an de viață

19.11.2013 · adela.cristea
"Arad, dragostea mea", primii pași în al 5-lea an de viață

Zilele trecute, “Arad, dragostea mea”, un proiect foarte iubit de copiii din școlile arădene a fost reluat pentru a 5-lea an consecutiv, devenind deja o tradiție arădeană.  

Primii pași ai proiectului în noul an de viață au fost făcuți la Colegiul Național Moise Nicoară, unde 5 clase de copii de gimnaziu, sub îndrumarea prof. Ileana Selejan și a formatorului Adela Cristea, au învățat prin joacă lucruri noi despre Arad.

Ce este „Arad, dragostea mea”?

Arad, dragostea mea” este un proiect educațional, care are ca scop sensibilizarea copiilor din școlile arădene cu privire la valorile și frumusețea Aradului.

Istoricul proiectului

Proiectul a fost lansat de Mișcarea Arădeană în luna martie 2009, în prima ediție.

În cadrul proiectului, organizația noastră a pregătit o prezentare atractivă a Aradului cu o durată de aproximativ 1 oră, într-un format interactiv, destinată în principal orelor de dirigenție. Prezentarea conține în special elemente cu privire la istorie, cultură, arhitectură, sport, cercetare și timp liber, și se bazează pe jocuri și aplicații practice amuzante.

Proiectul conține mai multe versiuni, cu grade diferite de dificultate și metodologie diferită, destinate celor 3 cicluri școlare: primar, gimnazial și liceal.

Ce am realizat până acum?

Până în prezent, proiectul a avut peste 4500 de beneficiari din școlile arădene.
Concursul de creații „Arad, dragostea mea”, organizat la finalul fiecărui an școlar, a premiat până în prezent cca. 90 de lucrări din cele câteva sute primite în diferitele ediții ale concusului.

Ce ne propunem în anul școlar 2013/2014?

Din luna noiembrie a acestui an, Mișcarea Arădeană reia proiectul într-o nouă ediție, cea de a 5-a, destinată anului școlar 2013-2014.

Pentru această ediție Mișcarea Arădeană și-a propus un target îndrăzneț, de alți 3000 de beneficiari.

Totodată organizația își propune realizarea unui deziderat mai vechi, dar încă nepus în practică, și anume realizarea unui concurs între școli pe tema „Arad, dragostea mea!”. Concursul va cuprinde mai multe etape, respectiv se va derula pe echipe stimulând dobândirea de cunoștințe despre Arad, dar și colaborarea între copii. 

Calendarul proiectului în anul școlar 2012/2013

  • noiembrie 2013 - 15 mai 2014 – derularea proiectului în școli, universități, cluburi și asociații unde activează copii din orașul nostru
  • decembrie 2013 – formarea noilor formatori
  • ianuarie 2014 – lansarea concursului de lucrări - ediția 2014
  • aprilie 2014 – concurs între școli pe tema „Arad, dragostea mea!”
  • mai 2014 – evaluarea lucrărilor concursului de creații, festivitatea de premiere
  • 1 octombrie 2014 – reluarea proiectului - ediția a 6-a

Formare de formatori
Datorită numeroaselor solicitări din partea școlilor arădene, Mișcarea Arădeană va organiza în luna decembrie 2013 o nouă sesiune de formare de formatori pentru acest proiect. Toți cei interesați să devină formatori sunt invitați să ne contacteze.

Concursul de creații “Arad, dragostea mea”
La finalul anului școlar, la fel ca în fiecare an, va fi organizată o nouă ediție a concursului de creații „Arad, dragostea mea”, în care elevii vor fi invitați să prezinte lucrări pe această temă (desene, eseuri, picturi, lucrări plastice, lucrări audio-video, etc).

Toate lucrările vor fi expuse într-o expoziție tematică, iar cele mai bune dintre ele vor fi premiate. Festivitatea de premiere va fi ca în fiecare an, un eveniment/spectacol. În acest an concursul va aduce noi premii surpriză pe care le vom anunța în curând!

Parteneri ai proiectului:
Ascent Group, Asciația Miloș Cristea, BNB, Coca-Cola Hellenic, DJCPN Arad, DJTS Arad, Galeria OldArt, Patiseria Special, Racing Bike Pro, Real Hypermarket, Suporter Club UTA, Vagart Studio
Partneri media: Arad-Culture, Baricada TV, InfoTV, News-AR, Partyarad.ro, TV-Arad.ro, West TV, Vestic.ro

"Arad, dragostea mea", primii pași în al 5-lea an de viață
"Arad, dragostea mea", primii pași în al 5-lea an de viață