Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Francisc Neuman și Arad, dragostea noastră

07.04.2011 · Mihnea Iuga
Francisc Neuman și Arad, dragostea noastră

În cursul acestei săptămâni, Grupul Școlar ”Francisc Neuman” a reînviat, preț de 1 oră, spiritul Aradului iubit ca altădată. Proiectul Mișcării Arădene a ajuns, prin formatorul Mihnea Iuga, la clasele X și XI B din cadrul Liceului textil. Doamnele profesoare Păștinaru Maria și Țale Mariana au vrut să le arate tinerilor arădeni că există o comunitate arădeană care prețuiește și promovează valorile adevărate ale orașului nostru.

Liceeni nu au pierdut nicio clipă din a recepționa, într-un mod interactiv, cât mai multe informații despre performanțele Aradului și comorile culturale sau arhitecturale pe care le deține acesta. Cea mai incitantă activitate și în același timp cea care le-a stârnit curiozitatea pe toată durata orei, a fost reconstituirea clădirilor deteriorate. Accentul a fost pus pe valoarea monumentelor istorice distruse parțial sau total de concesii pentru o dezvoltare neatentă.

Impactul apropierii de farmecul orașului nostru s-a resimțit și în declarațiile micului arădean (scurte planuri de viitor al contribuției elevilor la prețuirea Aradului). Printre cele mai interesante, s-a numărat cea a Alexandrei Pavelea: ”aș participa la curățenia orașului, aș participa la o campanie anti-drog”. Onaca Bianca și-a promis să îi respecte pe cei vârstnici și condițiile orașului. Timea ne-a scris că va spune un mulțumesc celor din jur și se va strădui să facă mai unită comunitatea noastră. Ne bucură să vedem că micii arădeni vor iubi Aradul și nu îl vor lăsa să se piardă în istorie!