Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

transport în comun

O dezbatere de care va trebui să se țină cont

05.05.2010 · claudiu.cristea
O dezbatere de care va trebui să se țină cont

Dezbaterea legată de eliminarea unor trasee de tramvai din Arad a fost un real succes. Peste 40 de participanți (excluzând presa și organizatorii) au dezbătut cu într-un mod foarte decent și argumentat în favoarea neadoptării acestui proiect de hotărâre. Lor li se alatură peste 1.000 de arădeni care au semnat petiția Mișcării Arădene, petiție care respinge categoric acestă măsură greșită legată de transportul cu tramvaiul.

În sala festivă a primăriei au luat cuvântul peste 15 arădeni. Dezbaterea a avut parte de păreri de bun simț, argumentate dar ferme din partea acestora. Toți (cu excepția consilierulu PD-L Schill) împotriva acestei măsuri greșite inițiate de Primarul Aradului. Am fost plăcut impresionat de faptul că arădenii se implică tot mai mult problemele cetățenești. Fără doar și poate este o dezbatere peste care Primarul și Consiliul Local nu vor putea trece. Vor trebui să accepte, în sfârșit, părerea arădenilor. mai departe »

Arădenii nu sunt de acord cu intenţia autorităţilor de anulare a unor linii de tramvai

Zeci de arădeni, reprezentanţi ai altor câteva mii, au spus răspicat, miercuri, în cadrul dezbaterii pe tema desfiinţării unor linii de tramvai din municipiu, că sunt total împotriva acestei decizii care, susţin ei, le-ar face viaţa de zi cu zi mai grea.

Arădenii nu sunt de acord cu intenţia autorităţilor de anulare a unor linii de tramvai

Ideea de a scoate din circulaţie liniile 2, 5, 8, 16 şi 17 a venit din partea autorităţilor locale care susţin că actualmente există zone unde sunt suprapuse liniile de tramvai cu cele de autobuz sau microbuz, ceea ce crează ineficienţă la nivelul serviciului de transport public arădean.

Dezbaterea pe această delicată  temă i-a pus la masa discuţiilor pe reprezentanţii Companiei de Transport Public (CTP) Arad, pe cei ai Asociaţiei Mişcarea Arădeană, ai Uniunii Locale a Asociaţiei de Locatari (ULAL) Arad, pe câţiva consilieri locali şi cel mai important, pe reprezentanţii arădenilor de rând din fiecare zonă a Aradului. mai departe »

Arădenii se revoltă împotriva abonamentului unic şi a eliminării unor linii de tramvai

Arădenii s-au săturat să tacă şi să accepte toate deciziile aleşilor locali.

Arădenii se revoltă împotriva abonamentului unic şi a eliminării unor linii de tramvai

Se pare că a ajuns cuţitul la os şi că oamenii nu mai sunt de acord să plătească bani grei pentru servicii de care nu dispun. Cel puţin aşa s-a văzut în cadrul dezbaterii de ieri, solicitată de către Mişcarea Arădeană cu privire la eliminarea unor linii de tramvai şi la introducerea unui abonament unic pentru mijloacele de transport în comun. A fost prima dezbatere din ultimul timp în care numărul participanţilor a fost destul de mare şi în care au luat cuvântul 15 arădeni, care au fost total împotriva proiectului de hotărâre care prevede cele enumerate mai sus. Locuitorii din Alfa nu pot să accepte faptul că linia 2 se va elimina, la fel nici cei care locuiesc în Grădişte că nu vor mai avea legătura cu centrul. Ba mai mult de atât, una dintre locuitoarele din Afla a spus că probabil totul este o glumă, deoarece nu crede că este posibil ca cineva să  se gândească să lase oamenii să fugă dintr-o staţie în alta. mai departe »