Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Pedeliștiii solidari cu indemnizația lor

27.05.2010 · claudiu.cristea

Am cerut Consiliului Local un lucru simplu: Să-și arate solidaritatea cu cei afectați grav de criză acceptând să fie consilieri pro bono. Adică să renunțe la indemnizația de consilier pentru o perioadă.

Era să fiu linșat astăzi (27 mai), în ședința CLM când am ridicat această problemă. Pedeliștii noștrii, amenințați la pușculiță, au devenit agresivi, cu ochii injectați de „mânie proletară” și s-au repezit în haită să mă desființeze.

Rând pe rând am fost atacat de artileria grea a puterii locale:

Gianina Pistru mi-a prezentat hotărârea PDL prin care consilierii își doneaza 75% din indemnizație pe acțiuni caritabile. Nu mă interesează hotărârile PDL, nu le sunt opozabile/aplicabile arădenilor. Plus e o minciună mare, mare. Toți consilierii PDL donează 50% din indemnizație la partid.

A urmat Florin Manta. M-a făcut demagog. Dar cei care au cerut poporului solidaritate ce sunt? Cei care taie 15% din pensii și 25% din salarii pentru a-și conserva mafia cum se numesc?

Ovidiu Moșneag: „De ce nu a donat Cristea bani la Balul de Cristal? Cristea nu are nevoie de indemnizație pentru că o duce bine”. Donez în multe locuri, permanent, dar din decență nu o fac public. Nu donez însă niciodată în ceva ce are legătură sau este organizat de PDL. Acolo nu mai e nici o garanție că banii ajung unde trebuie, domnule Moșneag. Eu muncesc în domeniul privat și nu am afaceri cu statul. Taxele mele sunt plătite la zi, fără întârzieri.

La final însuși Gheoghe Falcă a ținut să mă atace. A venit special la ședință pentru mine (la ultimele 6 ședințe a lipsit... nemotivat). Marele și „de temutul” Falcă a fost... jalnic. Numai argumente penibile. Nu credeam că e așa de slab și lipsit de creativitate. A ținut o teorie cum că eu, Claudiu Cristea, am aruncat țara în haos mărind fondul de salarii de la 17,6 miliarde Euro în 2004 la (atenție!) 45 miliarde Euro în 2008. Deci nu Tăriceanu, Patriciu, mogulii Vântu și Voiculescu..., nu Mircea Badea. Eu, Cristea, am devalizat țara... Nu Băsescu a fost președinte în ultimii 6 ani? Nu PDL a fost la guvernare 4 ani din ultimii 6? Nu în mandatul lui Gheorghe Falca de vicepreședinte al CJA au falimentat aproape toate regiile/companiile pe care le avea in subordine?

Concluziile vă las să le trageți singuri...

Comentarii

Dacă și Falcă gândește așa atunci îmi pare rău pentru el și viitorul său în politică.