Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Mișcarea Arădeană este deschisă dialogului cu administrația

Mișcarea Arădeană este deschisă dialogului cu administrația

Mișcarea Arădeană propune o soluție constructivă pentru recuperarea a 1,5 mil euro risipiți prin deciziile greșite ale primarului PDL, Gheorghe Falcă.

Podul Traian va fi redeschis circulației rutiere în cursul lunii noiembrie, odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare care se execută în cadrul proiectului de reabilitare a centrului istoric vechi al municipiului Arad. În luna octombrie se va relua circulația pe unul dintre trotuarele de pe pod” (Gh. Falcă, 28 septembrie 2011)

Joaca de-a termenele

  1. Podul Traian a fost închis în iunie 2010 pentru 10 luni. Acesta era termenul oficial de realizare a reabilitării.
  2. De atunci, o dată la 3 luni, Gh. Falcă anunță redeschiderea lui. Ultima promisiune datează din 28 septembrie 2011 și dădea noiembrie 2011 ca dată a redeschiderii.
  3. Ultimul anunț împinge lucrările în martie 2012. Acest lucru coincide - deloc întâmplător - cu începutul campaniei electorale locale.
  4. Este clar încă de pe acum că în situația comasării alegerilor locale cu cele generale, lucrarea se va filanliza la sfârșitul verii astfel încât să se potrivească cu începutul campaniei electorale.
  5. Haosul creat în Aradul Nou se datorează deciziei unilaterale și personale a lui Gh. Falcă de a nu realiza o măsură prevăzută și finanțată de proiect: realizarea unui pod provizoriu. Acest lucru a creat un prejudiciu major locuitorilor din Aradul Nou. 2,4 milioane de Euro sunt costurile generate instituțiilor de stat, companiilor private și cetățenilor.
  6. La cele 2,4 mil. Euro se adaugă de suma de 1,5 milioane de Euro - bani pierduți din proiect. Prin aceasta, domnul Falcă este și el o poziție pe lista ministrului Leonard Orban - listă ce cuprinde fondurile UE atrase dar necheltuite.

Sfidarea societății civile

Mișcarea Arădeană, în cadrul departamentelor interne, a elaborat și propus administrației o serie de proiecte care vizează viața socio-economică a municipiului. Am refuzat critica sterilă și am trecut la propuneri privind politicile publice ale urbei:

Toate acestea sunt proiecte cu impact pozitiv pentru cetățenii orașului, inițiate sau propuse de către Mișcarea Arădeană. Toate au fost ignorate sau respinse fără nici o motivație.

Un nou pas spre dialog

Mișcarea Arădeană înțelege să-și retragă petiția adresată UE în momentul dispariției obiectului ei. Acest lucru ar permite Aradului să recupereze cei 1,5 milioane Euro risipiți de primarul Falcă. Dispariția faptului contra căruia s-a realizat petiția constă în:

  1. Renunțarea oficială de a construi un nou pod alipit podului Traian, exprimată public;
  2. Hotărâre de Consiliu privind anularea studiului de fezabilitate pentru construcţia unui pod alipit de Podul Traian și a tuturor actelor administrative elaborate de CLM Arad și Primar.
  3. Hotărâre de Consiliu privind o rectificare bugetară ce vizează retragerea sumelor aferente studiilor, proiectelor, construcției sau a oricăror lucrări destinate acestui pod nou.

Dacă aceste deciziii sunt luate de administrație:

  1. Obiectivul Petiției nr. 1218/2010 depus la Comisia Europeană a dispărut.
  2. Vom înștiința de urgență Comisia Europeană și Comisia de Petiții că petiția noastră nu mai are obiect, situație în care fondurile, pierdure prin decizia lui Gh. Falcă, pot fi redirecționate către alte obiective în cadrul aceluiași proiect (Reabilitare Centru Vechi) cum ar fi modernizarea unor străzi suplimentare.
Mișcarea Arădeană este deschisă dialogului cu administrația
Mișcarea Arădeană este deschisă dialogului cu administrația