Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

O lovitură împotriva abuzurilor: Podul Traian intră sub lupa UE

O lovitură împotriva abuzurilor: Podul Traian intră sub lupa UE

Mișcarea Arădeană, încă de la înființarea ei, a militat pentru o viață civică activă. Aceasta presupune și supravegherea neregulilor efectuate de autorități fie din ignoranță sau incompetență. Ne bucură să vedem că eforturile noastre au rezultate concrete!

În anul 2009 Aradul a beneficiat de o finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2007-2013, în vederea reabilitării centrului istoric vechi al municipiului. Pe parcursul anului 2010, am asistat cu toții la deturnarea publică a scopului fondurilor în cazul Podului Traian.

Politica locală de dezvoltare cu orice preț a primarului Falcă nu ținea cont de obiectivul finanțării, anume cel de reabilitare, și demara construcția unui nou pod, alipit monumentului istoric. Alături de Asociația Pro Urbe, am informat opinia publică asupra pericolelor existente și am înaintat tuturor instituțiilor abilitate din România plângeri pe această temă. Nimeni nu ne-a oferit un răspuns. Din nou, autoritățile centrale s-au complăcut în mizeria manevrelor cu fonduri europene.

În schimb, Comisia pentru Petiții din cadrul Parlamentului European a luat act de neregulile semnalate de noi. Prin petiția nr.1218/2010 am reușit demararea unei anchete a Comisiei Europene în cazul Podului Traian.

Demonstrăm prin această acțiune că, dacă suntem uniți, se poate lupta împotriva abuzurilor unei administrații ce se dovedește tot mai incompetentă și mai ignorantă la nevoile cetățenilor Aradului.

Referințe:

 

AttachmentSize
raspuns-comisia-de-petitii.pdf484.23 KB