Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Atentat fără precedent la libertatea presei în Arad

Comunicatul Televiziunii Arad
Comunicatul Televiziunii Arad

Recent, RCS-RDS a scos Televiziunea Arad de pe grila de programe din rețeaua de cablu oferită arădenilor. Mișcarea Arădeană a decis să răspundă pozitiv apelului Televiziunii Arad transmis printr-un comunicat de presă. Televiziunea Arad s-a născut în 1990 odată cu Revoluția marcând recâștigarea libertății de informare și opinie. Deși este o entitate privată ea este un "bun public" al arădenilor.

Lupta redacției Televiziunii Arad împotriva acestui act de cenzură privește întreaga comunitate arădeană. De aceea Mișcarea Arădeană se alătură necondiționat oricărei inițiative de protejare a libertății de exprimare și a dreptului la informație.

O piesă dintr-un puzzle

Nu ne aflăm în fața unui caz izolat. În spatele acestei acțiuni se citește foarte clar o tendință îngrijorătoare. Îngrădirea libertății de exprimare este deja o caracteristică a Aradului ultimilor ani:

De fiecare dată, societatea civilă a încercat să se opună, de cele mai multe prin presă și informând activ cetățenii. Sau a pus aceste abuzuri pe seama unor tendințe totalitare ale guvernanților, pe care le vor sancționa cu siguranță la vot. Însă, ce se întâmplă când abuzul politicienilor nu mai poate fi înlăturat prin vot, deoarce ”tentaculele caracatiței” au ajuns în toate domeniile societății, în economic, comercial, construcții, sport ?

Lupta pentru democrație trebuie intensificată

Vom identifica punctele vulnerabile ale acestei lupte dezechilibrate. Vom încheia parteneriate cu mai multe organizații civice. Vom încuraja cât mai mulți cetățeni de a participa la acțiunile inițiate în acest sens. Toate cu scopul de a crea o societate civilă solidară și puternică împotriva abuzurilor totalitare ale administrației actuale și a ”caracatiței” pe care o reprezintă.

Comentarii

Ziarul Observator a fost desfiintat fortat de catre Falca? Sa fim seriosi! Sunt contra lui Falca dar il cunosc si pe Ando si toate marsaviile lui. Mai ganditi-va cand faceti astfel de afirmatii. Claudiu, stii tu ceva ce nu stiu eu? Ma-ndoiesc!

Stimate vizitator, va rog sa precizati unde scrie in articol ca Ziarul Observator a fost desfiintat fortat de catre Falca? Scrie doar ca a fost desfiintat fortat. Faptul ca banuiti dvs., la fel ca toata lumea care a trait in Arad in anii post 2008, ca Falca ar avea vreo vina, asta e altceva.

Fiind seriosi, asteptam sa aduceti probe atat despre inventata atribuire lui Falca a desfiintarii Observatorului, cat si despre "marsaviile" domnului Ando. Asta daca nu doriti doar sa dezinformati.

O zi buna !