Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Solidaritate sau caritate?

28.05.2010 · Cosmin

Reprezentanţii partidului de guvernământ, din CLM Arad, au oferit ieri o nouă mostră de politicianism şi populism. Solicitarea formulată de Claudiu Cristea, ca membrii consiliului local să fie solidari cu arădenii prin renunţarea la indemnizaţia minimă de 500 ron/lună  a fost întâpinată cu proteste şi ironii de către aleşii PDL. A fost fluturat, în şedinţă, un document intern al organizaţiei locale PDL prin care toţi aleşii locali ai acestui partid sunt obligaţi să doneze 75% din indemnizaţie pentru acte de caritate. Acest document politic al PDL demonstrează, cel puţin o proastă înţelegere a însăşi actului de caritate şi binefacere dacă nu este chiar o mostră de populism deşănţat.

Solidaritatea clasei politice, aşa cum sunt convins că este dorită de români, presupune asumarea unei răspunderi comune bazată pe sinceritate, idei şi spirit de înţelegere a perioadei dificile pe care o resimţim cu toţii, plătită mai cu seamă de pensionarii şi salariaţii din domeniul public. Rolul dobândit de noi, cei care am fost desemnaţi consilieri prin vot, este acela de a servii publicul şi comunitatea în care trăim. Actul de solidaritate propus de Claudiu Cristea are un caracter de coeziune, este un raport de obligaţii şi nu un act benevol de caritate, de milă.

Confuzia din mintea aleşilor locali ai PDL între solidaritate şi caritate trădează o proastă înţelegere a ambelor acte. Dragi colegi din PDL, actele de caritate, sincere, izvorăsc din convingeri intime, personale denotă generozitate şi compasiune de aceea sunt acţiuni discrete ale fiecăruia dintre noi şi nu izvorăsc din "Hotărârea Biroului Politic" al vreunui partid.

Nu atât renunţarea la indemnizaţie în favoarea bugetului local sau judeţean este ceea ce se aşteaptă de la noi ci o atitudine sinceră, deschisă prin care să arătăm că ne asumăm obligaţia alături de fiecare român de a trece prin această perioadă dificilă.

Mă aştept de la colegii mei din Consiliul Judeţean Arad, în mod special de la colegii din PSD, PC, PNL cu care am purtat discuţii în aceste zile pe acest subiect, să susţină propunerea pe care intenţionez să o formulez şi în consiliul judeţean de a direcţiona indemnizaţiile noastre spre diverse co-finanţări ale programelor pe care le va avea CJA în derulare. Linşajul verbal de care a "beneficiat" colegul meu Claudiu Cristea este o practică curentă a puterii şi în CJA. Mă lasă rece acest comportament. Mă aştept, în schimb de la acei colegi consilieri judeţeni din PDL, care ştiu că pun capul în pământ, de fiecare dată când opoziţiei i se servesc golănisme de genul celor de ieri, să aibe mai mult curaj şi să susţină propunerea de renunţare la indemnizaţii în semn de solidaritate cu cei care i-au ales.

Comentarii

Bine ai grait Cosmine..da astia au un singur crez...BANUL..restul e tacere.