Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Ultimele 5 zile de înscrieri la Academia Arădeană de Lideri

25.11.2013 · adela.cristea
Ultimele 5 zile de înscrieri la Academia Arădeană de Lideri

Înscrierile la cea de a 3-a ediție a Academiei Arădene de Lideri se apropie de final. Astfel, cei ce doresc să se înscrie în proiect mai pot aplica doar până pe data de 30 noiembrie 2013, după care va începe perioada de selecție a aplicațiilor, respectiv interviurile cu aplicanții selecționați. 

Ce este Academia Arădeană de Lideri?

Academia Arădeană de Lideri este un proiect educațional al Mișcării Arădene care are ca scop formarea unei noi generații de elite în Arad, tineri care să schimbe orașul în bine și să-i redea strălucirea pe care o avea odinioară.

Programul are o durată de 2 ani și jumătate și constă în cursuri, workshop-uri și proiecte practice. Frecvența cursurilor este de 1zi/lună, într-una din zilele de sâmbătă ale lunii. Între modulele de curs au loc workshopuri, proiecte practice, dezbateri pe teme de lectura obligatorii și alte activități.

Întreg programul este gratuit, la finalul său însă, participanții având obligația de a realiza un proiect personal benefic pentru comunitate, sub forma unei dizertații cu tema: "Contractul meu cu Aradul".

Mai multe detalii despre proiect puteți citi în documentul atașat, pe pagina proiectului:

http://www.miscarea-aradeana.ro/academia, sau la
http://www.miscarea-aradeana.ro/academia-aradeana-de-lideri-prezentarea-...

Programul se derulează deja cu succes din 2011. Toți cei interesați să aplice la un loc în cea de a 3-a promoție a programului trebuie ca în intervalul 1 octombrie - 30 noiembrie 2013 să se înscrie urmând instrucțiunile de la link-ul de mai jos:

http://www.miscarea-aradeana.ro/inscrie-te-la-academia-aradeana-de-lider...

La finalul perioadei de înscrieri candidații pre-selecționați în urma aplicațiilor vor fi invitați la un interviu de selecție.

Noutățile celei de a 3-a ediții a programului constau în:

  • cooptarea în proiect de noi formatori de talie națională și/sau internațională
  • o implicare mai mare a tinerilor din promoțiile mai mari în formarea noilor aplicați, prin implicarea acestora în proiectele proprii, tutoring, coaching sau mentoring
  • încurajarea tinerilor provenind din rândul unor minorități naționale sau etnice, respectiv a tinerilor provenind din categorii cu dizabilități să aplice în acest program, tocmai pentru a putea sprijini mai bine comunitățile din care provin

Parteneri ai proiectului: Ascent Group, BNB, Coca-Cola Hellenic, DJTS Arad, UVVG Arad.

Partneri media:Arad-Culture, Baricada TV, InfoTV, News-AR, Party Arad, TV-Arad.ro, Vestic și WestTV.