Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

stupefiante

Dezbatere publică pentru etnobotanice

Foto: http://www.ziarul21.ro
Foto: http://www.ziarul21.ro

Astăzi, 13 decembrie 2010, Mișcarea Arădeană a solicitat primăriei Arad organizarea unei dezbateri publice având ca temă cele două proiecte de hotărâre privind condițiile de amplasare a punctelor de comercializare a plantelor, substanțelor și preparatelor stupefiante.

Ne bucură faptul că, în sfârșit, în urma inițiativei noastre Gheorghe Falcă (PDL) a reacționat și a promovat propriul proiect de hotărâre. Acest lucru arată că am avut dreptate în demersul nostru. De aceea considerăm că este necesară o dezbatere publică care să vizeze ambele inițiative - acestea fiind similare și complementare.

Mișcarea Arădeană a depus în data de 30 noiembrie 2010, la secretariatul Consiliului Local Municipal Arad, un proiect de hotărâre care să elimine "magazinele de vise" de pe teritoriul administrativ al Aradului.

Detalii: mai departe »

Pentru o comunitate sănătoasă

29.11.2010 11:00 - 12:00 · claudiu.cristea
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Conferința de presă a fost susținută de Claudiu Cristea - președintele Mișcării Arădene și avocat Cătălin Mihalache. Din partea presei locale au participat Monica Tulcan (Glasul Aradului), Emilia Rufu (Nyugati Jelen), Simona Butaru (Jurnal Arădean), Liliana Trocan (România Liberă), Diana Mariș (InfoTV), Izabela Vekas (TV Arad), Sorin Trocan (Ziua de Vest), Giuliano Junc (West TV).

Subiectul abordat a fost legat de acțiunile pe care Mișcarea Arădeană le întreprinde pentru limitarea fenomenului „magazinelor de vise”.

Pentru detalii citiți Comunicatul Mișcării Arădene. De asemenea puteți consulta handout-ul conferinței de presă și proiectul de hotărâre inițiat de Mișcarea Arădeană.

Împotriva „etnobotanicelor”

Foto: www.adevarul.ro
Foto: www.adevarul.ro

Constatăm în ultimul timp escaladarea fenomenului „magazinelor de vise”, fenomen la care Guvernul și autoritățile locale întârzie să-i răspundă prin măsuri ferme. În acest context apare ca de neînțeles nepromulgarea de către președintele Băsescu a unei legi elaborată de specialiști și adoptată de Parlament.

Mișcarea Arădeană militează, conform declarației sale de misiune, pentru „un oraș în care se trăiește sănătos”. De aceea am hotărât să trecem la acțiune și să răspundem pasivității autorităților printr-un set de măsuri care le vom promova începând de astăzi: mai departe »