Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Transpiratii din cauza irigatiilor

ARAD. Sistemul de irigaţii a spaţiilor verzi din Arad, încă un subiect de dispute aprinse între primarul Falcă şi alesul Cristea.

Foto: aradon.ro
Foto: aradon.ro

Consilierul local Claudiu Cristea consideră că cele peste două milioane de euro pe care Primăria Arad are de gând să le investească într-un sistem de irigaţii destinat spaţiilor verzi din Arad, asemeni celui de pe Bulevardul Revoluţiei, nu este oportun. Primăria Arad, prin vocea primarului Gheorghe Falcă, consideră că e necesar. Dialogul în contradictoriu a fost purtat în cadrul ultimei şedinţe de consiliu, la momentul la care aleşii municipali au aprobat cu 16 voturi „pentru” şi şase „împotrivă” studiul de fezabilitate care face referire la acest sistem de irigaţii.

„Parcă am luat-o razna”

„Într-un oraş în care în ultimii ani sistematic s-au desfiinţat spaţiile verzi şi nu se creează altele, oportunitatea nu este de a băga 2,5 milioane de euro într-un sistem de irigaţii. Sincer, parcă am luat-o razna. Consider că nu este oportună o asemenea investiţie. Avem nevoie de mai multe spaţii verzi – dublu, triplu mai multe spaţii şi pe asta ar trebui să ne axăm”, a precizat Claudiu Cristea la momentul la care s-a adus în dezbatere acest proiect.

Cristea a mai acuzat că „după ce aţi defrişat Podgoria şi Pădurice, veniţi cu superinvestiţii ca să salvaţi ceva. Aceste zone au nevoie doar de lucruri simple: de tăiat iarba, întreţinut aleile, schimbat becurile. Atât. Ce ne interesează pe noi ceea ce scrie în expunerea de motive că facem astfel reduceri de personal când de aceste spaţii verzi se ocupă firme private? Acest proiect e clar destinat clientelei de partid”.

Despre duplicitate

Nici primarul nu s-a lăsat mai prejos cu acuzele, ci l-a acuzat pe consilierul PNŢCD de duplicitate pe acest subiect. Falcă a insistat pe faptul că acum este momentul să se treacă la amenajarea spaţiilor verzi şi la alte lucruri ce ţin de înfrumuseţarea oraşului, după ce până acum a trebuit să se ocupe de infrastructură. „În 2004 aveam deficienţe majore la infrastructură – canalizare, apă, drumuri. Acestea erau problemele mari ale Aradului. Mai avem de lucru până în 2014 să realizăm aceste investiţii. Cei care au îndeplinite aceste condiţii, îşi doresc deja mai mult: o altfel de viaţă cu spaţii verzi şi lucruri frumoase şi noi încercăm să oferim toate acestea. Avem deja un exemplu concret: Bulevardul Revoluţiei. Încercăm acum să întreţinem spaţiile verzi pe care le avem iar un spaţiu verde de calitate este unul irigat. Nu putem lăsa de izbelişte actualele spaţii verzi ca să cumpărăm alte terenuri, să facem altele. Suntem pe moment în etapa în care încercăm să ridicăm calitatea spaţiilor verzi existente”, a conchis primarul.

Războiul continuă

Cei doi combatanţi nu au ajuns la nici un numitor comun, Cristea acuzându-l pe mai departe pe edil că distruge spaţiile verzi din Arad şi refuză să se gândească la înfiinţarea unor noi parcuri (aşa cum a propus Mişcarea arădeană), iar primarul pe Cristea de campanie electorală, fiind convins că soluţia Primăriei e cea mai bună.