Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Claudiu Cristea: Aradul suferă de blazare, de neimplicare

Organizaţia non-guvernamentală „Mişcarea Arădeană” a dorit ieri să facă unele precizări referitoare la forma sa de organizare, precum şi obiectivele avute în vedere, ca reacţie în urma unei referiri pe care primarul ar fi făcut-o la Asociaţie într-o emisiune televizată. „Am primit mai multe împunsături din partea unor oficiali”, a declarat Claudiu Cristea. „Ideea acestui ONG ne-a venit acum câţiva ani, iar scopul nostru este de a proteja, promova şi respecta valorile Aradului. Societatea civilă a făcut paşi importanţi, dar mai are foarte mult de lucru. Aradul suferă de blazare, de neimplicare. Vrem ca oamenii să se implice mai mult”.

Cristea spune că în viitor asociaţia, care acum are 20 de membri, va fi una de utilitate publică, cu sute şi chiar mii de membri. „Nu suntem constituiţi pentru sau împotriva cuiva. Vom sta în ceafa administraţiei publice şi vom încerca să colaborăm cu alte ONG-uri din Arad în interesul comunităţii”. Se pare că există dicuţii cu persoane din mai multe partide politice, care ar vrea să se implice în „Mişcare”. „Încercarea primarului de a murdări cu noroi iniţiativa noastră este o capcană în care nu vom cădea”, a mai precizat Cristea.

În ceea ce priveşte noii membri pe care organizaţia îi aşteaptă, aceştia pot veni din domeniul politicii, dar şi din afara ei: „Clasa politică a eşuat. Noi încercăm să facem politică locală, să criticăm ce nu se face bine şi să demarăm campanii care să genereze opinii în rândul consilierilor”. Conducerea ONG-ului a ţinut să precizeze că asociaţia va fi una de masă, nu una elitistă. Atunci când „Mişcarea Arădeană” va atrage un număr suficient de mare de membri, se va organiza o adunare generală şi se va alege o nouă conducere.

Comentarii

Foarte interesant. Stiam de un site pentru executari silite care a publicat o stire similara. keep up the good work ;)