Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

S-au deschis aplicațiile pentru a 3-a promoție a Academiei Arădene de Lideri

01.10.2013 · adela.cristea
Foto: Andrei Fulias
Foto: Andrei Fulias

Astăzi, 1 octombrie, Academia Arădeană de Lideri și-a deschis porțile pentru a 3-a oară.

Coordonatorii celui mai important proiect educațional al Mișcării Arădene au făcut public în cadrul unei conferințe de presă că sunt pregătiți să primească bobocii celei de a 3-a generații de tineri care își doresc să devină lideri ai comunității în care trăiesc.

Academia Arădeană de Lideri are ca scop formarea unei noi generații de elite în Arad, tineri care să schimbe orașul în bine și să-i redea strălucirea pe care o avea odinioară.

Programul are o durată de 2 ani și jumătate și constă în cursuri, workshop-uri și proiecte practice. Frecvența cursurilor este de 1zi/lună, într-una din zilele de sâmbătă ale lunii. Între modulele de curs au loc workshopuri, proiecte practice, dezbateri pe teme de lectura obligatorii și alte activități.

Întreg programul este gratuit, la finalul său însă, participanții având obligația de a realiza un proiect personal benefic pentru comunitate, sub forma unei dizertații cu tema: "Contractul meu cu Aradul".

Mai multe detalii despre proiect puteți citi în documentul atașat, pe pagina proiectului:

Toți cei interesați să aplice la un loc în acest program trebuie ca în intervalul 1 octombrie - 30 noiembrie 2013 să se înscrie în program urmând instrucțiunile de la link-ul de mai jos:

http://www.miscarea-aradeana.ro/inscrie-te-la-academiei-aradene-de-lider...

La finalul perioadei de înscrieri candidații pre-selecționați în urma aplicațiilor vor fi invitați la un interviu de selecție.

Noutățile celei de a 3-a ediții a programului constau în:

  • cooptarea în proiect de noi formatori de talie națională și/sau internațională
  • o implicare mai mare a tinerilor din promoțiile mai mari în formarea noilor aplicați, prin implicarea acestora în proiectele proprii,  tutoring, coaching sau mentoring
  • încurajarea tinerilor provenind din rândul unor minorități naționale sau etnice, respectiv a tinerilor provenind din categorii cu dizabilități să aplice în acest program, tocmai pentru a putea sprijini mai bine comunitățile din care provin 

Pateneri ai proiectului: Ascent Group, BNB, Coca-Cola Hellenic, DJTS Arad, UVVG Arad.

Partneri media:Arad-Culture, Baricada TV, InfoTV, News-AR, Party Arad, TV-Arad.ro, Vestic și WestTV.

 

Foto: Andrei Fulias
Foto: Andrei Fulias
Foto: Andrei Fulias
AttachmentSize
prezentare_editia_3_aal.pdf155.35 KB