Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Susținere pentru un preț corect

Arădenii pot susține demersul nostru printr-o semnătură.
Arădenii pot susține demersul nostru printr-o semnătură.

În ciuda încercărilor Primăriei de stopare a inițiativei legislative privind aprobarea unui preț corect la Gigacalorie, eforturile Mișcării Arădene continuă cu sprijinul arădenilor.

  • Pe 24 ianuarie, societatea civilă arădeană a inițiat un proiect de hotărâre prin care se acorda un preț corect al căldurii livrate populației.
  • Nici până astăzi, proiectul nu a intrat la transparență publică, Primăria pronunțându-se într-o adresă oficială pentru chestiuni care nu țin de prerogativele sale.
  • Astfel, administrația Falcă-PDL săvârșește un abuz în serviciu, din motive necunoscute public.
  • Soluția noastră este:
    • Legală;
    • Rezonabilă - nu s-a cerut revenirea la prețul vechi;
    • Realizabilă - chiar dacă suntem în februarie, se poate aplica lunilor de la sfârșitul acestui an, tehnic vorbnd nu are nici un viciu de procedură;
    • Sustenabilă de către populație.
    • Sustenabilă financiar - 1,1% din buget

Susținuți de specialiști

În exercitarea mandatului, aleșii locali se află în serviciul colectivității locale și sunt responsabili în fața acestora.

  • Principiile demersului nostru sunt susținute și de către un Document intern recent al CET, care vorbește de stabilirea unui preț al facturii la încălzire ca 10% din bugetul lunar al unei familii, în actualele condiții de preț stabilite de Primărie, venitul minim ar trebui să situeze la 3.994 RON/lună !

Acțiuni concrete

  • Dacă până la ora 17:00, 15 februarie 2012, proiectul nu se regăsește la transparență publică, la prima oră din 16 februarie vom sesiza Parchetul pentru comiterea infracțiunii de ”abuz în serviciu contra intereselor publice” (art.248 din Codul Penal).
  • Cetățenii ne-au asigurat susținerea lor pentru proiect încă de la lansarea acestuia în atenția publică și ca urmare lansăm tuturor arădenilor invitația de a sprijini soluția noastră prin semnarea Tabelelor de susținere.
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Video: 
AttachmentSize
adresa-primarie-gigacalorie.pdf173.93 KB
raspuns-adresa-subventie-2012-raport.pdf113.52 KB
document-intern-cet.jpg1.06 MO
tabel-sustinere-pret-caldura.pdf42.18 KB

Comentarii

La gard CET-ul pe Lignit factureaza gigacaloria cu 138 lei ( fara TVA). Tinand cont de faptul ca dupa 2013 acest CET nu va mai functiona din ratiuni de protectia mediului si CET-ul pe hidrocarburi nu are capacitati de productie corespunzatoare este clar ca Aradul are o problema.

Ce face (mai bine zis ce nu a facut de 22 ani) Primaria Arad cu pretul Gicacaloriei in sistemul centralizat de termoficare ESTE GENOCID.
Se impun cele mai radicale masuri impotriva celor care vor sa tina Aradenii in frig.

NESIMTITILOR!!!!!!!!!!

platesc 20 de lei mc.de apa ,,calda,,si astept 5 min.sa se incalzeasca, in schimb caloriferele sunt caldute si platesc 307 lei,nu mi se pare corect....o sa ma debransez si asa ar trebui sa faca toti