Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Minciuna oficială are picioare scurte

11.04.2011 11:00 - 13:00 · Mihnea Iuga
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Am dori să vedem rezultate pozitive în mersul economiei, în nivelul de trai și în standardul de viață al locuitorilor Aradului însă nu putem fi de acord cu minciuna propagandistică și cu mistificarea cifrelor oficiale. În ultima săptămână am fost martorii unor scene în care arădenii au fost mințiți sau păcăliți de către autoritățile locale. Mișcarea Arădeană dorește să rectifice datele eronate, intenționat sau nu, oferite cu pompă de domnul Falcă.

Administrația locală își lăuda singură zilele trecute strategia care a contribuit la ieșirea județului din recesiune, conform Comisiei Naționale de Prognoză,instituție subordonatăprim-ministrului Emil Boc. Dar așa-zisele realizări nu țin piept realității din afara partidului de guvernământ.

PIB

Gheorghe Falcă–PDL afirmă că între 2008 și 2010 a avut loc o creștere de aproximativ 4,4%. Ce nu știe domnul Falcă este că la comparații se ia în calcul valoarea ”PIB nominal” care este corectat cu inflația. Inflația cumulată este de 12,7% (7,96% în 2010 și 4,74% în 2009), creșterea reală este de fapt negativă.

Creșterea salariului mediu

Creșterea salariului mediu este de fapt o scădere:

  • a crescut șomajul care a afectat masiv zona cu salarii mici
  • creșterea salarială mai mică decât rata inflației

Investițiile

Întreprinderi mari

În timpul mandatului dl-ui Falcă, la Arad (Zona Industrială) au venit 2 investitori și au plecat 3 de renume, ca Manitoba, Teba și Elkotek. Dacă adăugăm închiderea unor fabrici foarte cunoscute, numărul se ridică la 6: IMAR, Sabrina (Tricoul Roșu) și Indagrara zac acum pustiite sau demolate. În plus, la începutul acestui an s-a ratat o investiție enormă prin amplasarea unei fabrici de producție Mercedes-Benz (de o capacitate de 3.000 de muncitori) în orașul Kecskemet (Ungaria); deși discuțiile se derulau de multă vreme pentru Arad ca opțiune preferată.

IMM

Oficiul Național al Registrului Comerțului prezintă la începutul lui 2011, un total 13.636 de firme închise în judet în ultimii 2 ani, și doar 5.431 înființate în timpul strategiei anti-criză – deci o ”creștere” negativă de - 8.205 de firme.

Datorii

”Strategia” domnului Falcă și a PD-L este, la o privire mai atentă, îndatorarea cetățenilor. Arădenii s-au înlănțuit, prin strălucirea primarului PD-L, la plata unui împrumut de 107,2 milioane de euro până în 2023 ! Rezultatele acestei îndatorări se văd în peticirile de ”performanță” ale administratorului PDL al orașului.

Mișcarea Arădeană îl îndeamnă pe dl. primar Gh.Falcă să respecte Articolul 31 din Constituția României, privind dreptul cetățenilor la o informare corectă.

Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Minciuna oficială are picioare scurte
Minciuna oficială are picioare scurte
Minciuna oficială are picioare scurte
Minciuna oficială are picioare scurte
Minciuna oficială are picioare scurte

Comentarii

Interesanta initiativa de a ataca orice miscare a administratiei.

Considerati ca aradenii traiesc mai bine sau mai rau sub administratia actuala?

Considerati ca administratia actuala administreaza bine criza, si implicit iesirea din criza/recesiune?

Exista sau nu activiate la nivel de dezvotare sub administratia actuala versus precedente (ce inseamna procentual progres/regres)?

Ce ati face dvs diferit in locul actualei administratii?

Astept un raspuns de la dvs.

PS. Puteti pune in CC si primarul si toate persoanele care sunt direct implicate (in cazul in care nu citesc comentariile de pe siteul dvs)

Demersul Mișcării este unul de informare corectă asupra situației economice. Nu de ”atac”, așa cum ați afirmat.

Gh.Falcă, prin administrație, a manipulat datele pentru a se pune pe sine (personal) într-o lumină favorabilă. Ceea ce nu este corect față de cetățeni ! nu față de administrațiile precedente.

Dacă doriți să schimbați opinii, mai pe larg, pe aceste teme de interes local, vă invităm la una din Serile Mișcării Arădene. Dacă nu puteți ajunge, înregistrați-vă pe site-ul Mișcării cu o adresă de e-mail și date personale reale și putem comunica mai departe.

O zi bună !

Voi incerca sa ajung la Serile Miscarii Aradene; dar cum precizati si dvs, in cazul in care nu ajung, cu cea mai mare placere doresc sa continui aceste discutii cu dvs prin intermediul emailului.

Ideile dvs sunt bune, dinamice, sustenabile si merita sa isi gaseasca incrupirea in realitatea diforma care ne bantuie din pacate - atata timp cat nu au interese ascunse si vizeaza doar evolutie, prosperitate si o viata mai buna pentru aradeni.

Adresa de email si datele cu care suntem inregistrati sun reale, nu vad de ce nu pot fi folosite precum au fost in precedentele interventii.

O zi buna

Dan Proca

Cel care a atacat sunteti dumneavoastra distinse domn/doamna sustinator/oare (al cui oare?) cand afirmati ca MA ataca "toate miscarile administratiei" sunteti inca din inceputul discursului cel putin rau intentionat. Sa afirmi ca "TOT ce face MA este sa atace administratia locala" este cel putin un comentariu malitios ca sa nu va banuiesc asa cum am spus deja de rea-intentie.

Miscarea Aradeana a sanctionat intr-adevar un derapaj si un raport mincinos al unui centru de PROGNOZA subordonat primului ministru si deci un raport a priori subiectiv prezentat de catre actualul , si vremelnicul as adauga eu, primar al Aradului, ca fiind un adevar incontestabil si o STATISTICA din care ar rezulta ca Aradul a iesit din recesiune. ESTE O MINCIUNA si daca va veti lua din timpul pretios sa studiati datele prezentate in conferinta de presa a MA, va veti convinge si singur (asta daca nu stiati deja lucrul acesta). Fara studii de specialitate si fara sa discuti cu specialisti in domeniu cred ca putem face diferenta intre prognoza si statistica, nu ? Mai mult insa va las sa studiati , din datele prezentate in aceeasi conferinta de presa, ca e vorba de o scadere a economieilocale, la fel ca in intreaga tara condusa de sleahta portocalie, si nicidecum de o crestere.

Va lansez si eu invitatia ca si colegul meu sa ne cunoastem personal pentru a va putea raspunde intrebarilor lansate de dumneavoastra (nu vreau sa intru in detalii, raspunsurile solicitate de dumneavoastra necesitand o discutie aprofundata).

ps. discutile sunt publice pe site-ul MA si nu pe mail, daca asa credeati. daca doriti sa comunicam pe privat inregistrati-va va rog cu un nume real si un mail de asemenea functional. Va multumim!

Ca si completare,

Cred ca sunteti putin prea agresivi pentru genul de activitate pe care il intreprindeti. Cu mai multa flexibilitate si diplomatie puteti avea rezultate pozitive (cel putin le puteti obtine mai repede-ceea ce este doar in interesul celor pe care ii reprezentati).

Vlad Botoș

Sigur adresa d-voastra de e-mail este [email protected].

Insă având in vedere că sunteți atât de interesat de temele...sesizate de către Mișcarea Arădeana...însă le și rezolvăm... concret...nu doar le analizăm în mediul virtual...nu văd de ce nu ați putea participa la Serile Mișcarii Arădene.

Nu imi dau seama ce vă reține să vă faceți cunoscută identitatea!

O seară plăcută,

Vlad Botoș

Stimate cetatean,
sunt de parere ca aceasta "agresivitate" ar fi trebuit sa fie manifestata de catre administratie in a-si face treaba. Acesta este rostul ei, nu numai sa perceapa taxe si sa ne trateze fara nici un pic de respect atunci cand ne revendicam cele mai elementare drepturi.
E adevarat....este cam neplacut sa te traga cineva la raspundere pentru ca nu ti-ai facut treaba si pentru ca oferi minciuni frumoase ca sa dai bine in fata partidului...

Toate cele bune,
Lorena Bora

Waaawww, cate comentarii :) Buna seara,

Doamnelor si domnilor, va rog sa aduceti duscutia in paramentrii temperamentali normali; nu aveti nici un beneficiu daca va precipitati, sau daca aduceti acuze si insinuati o anumita coloratura politica sau stiu si eu ce bâzdâgănii.

Va rog sa faceti diferenta intre a fi agresiv (nu doar cum afirm eu ci si prin demonstratia oferita de dvs in randurile si mesajele de mai sus) si a fi dinamic, adaptabil, diplomat si destept, ceea ce va si doresc si indrum catre.

Nu aveti nimic de castigat daca duceti discutiile catre cearta si va stergeti pe picioare cu nume (doar pentru ca sunt politice) ... consider ca puteti mai mult decat atat, sunteti mai inteligenti, si veti demonstra asta, deoarece firul actiunii este bun (chiar daca unuii se afla in opozitie politica si mersul firesc al lucrurilor va fi de a urma un curs politic).

Cu multa consideratie,

In continuare Love Arad

Vlad Botoș

Buna ziua,

De acord cu d-voastra!

Insa in continuare evitați un rapsuns la întrebarea.

Ce vă reține, să semnați cu numele real?

O zi buna,

Vlad Botoș

Stimate domnule Botos,

Pe de o parte va inteleg acest instinct obsesiv de a cunoastre partea reflexiva a dialogului, dar in cazul de fata nu sustin acest aspect. Motivatia poate fi foarte simpla, dar refuz a ma apleca asupra ei.

Lucrurile sunt foarte simle: intentiile noastre sunt coerente, bune si aplicabile.

Daca totusi considerati ca dezbaterile nu pot continua sub rezerva aplicata in mesajele anterioare, aceste discutii pot lua sfarsit.

In orice caz, va asigur ca intentiile sunt pure, au ca obiectiv doar imbunatatirea vietii sociale si o dezvoltare sanatoasa si sustenabila a ceea ce se intampla in orasul unde inima multora este.

Va doresc o seara minunata.