Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

E timpul pentru actiune!

11.02.2011 18:00 - 12.02.2011 17:00 · Mihnea Iuga
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Apelul la implicare civică a găsit răspuns pozitiv la membrii și voluntarii Mișcării Arădene. Ultima seară de vineri s-a dovedit una plină, la propriu și la figurat. Detaliile activității celor 8 departamente și a celor 5 grupuri de lucru au fost prezentate pe larg de către Cosmin Galu, vicepreședintele organizației.
 
Ne-am reconcentrat asupra motivului pentru care am dorit o Mișcare în Arad/Arădeană: un oraș în care îți face plăcere să trăiești. Ne-am adus aminte pentru ce ne dorim o comunitate funcțională, sănătoasă și democratică. Ne-am reiterat valorile democrației, responsabilității și a bunului simț în care credem și după care ne ghidăm în toate momentele zilei.
 
Am făcut primii pași în vederea unei organizări mai bune și a unei implicări mai active. Am descoperit probleme actuale care ne îngrijorează și care necesită rezolvare imediată. Ne-am coordonat acțiunile pentru a avea un impact durabil. După seara de 11 februarie, Mișcarea Arădeană este o organizație optimizată și mai puternică.
 

Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
E timpul pentru actiune!

Comentarii

Claudiu Negru

"Refocusat-ul" asta o fi vreun cuvant nou in DEX si n-oi fi auzit inca de el ori reconcentrat ar fi sunat neinteresant?

Semper Fidelis

evident ar fi fost low-targeted, uninteresting si not-at-all-catchy.
Dar aia cu reitinerarea in loc de reiterare (un pic mai jos) arata ca mai avem de redeschis niste carti/manuale/dictionare....
Fara suparare!

Mulțumim pentru observații!

Cuvîntul "focus" a pătruns atît în limbajul tehnic, cît și - cu sens lărgit - în cel curent, așa cum arată Rodica Zafiu în România Literară. Refocalizat ar fi fost tot atât de potrivit.

Reiterat este cuvântul folosit și cunoscut. Însă, am vrut să transmitem că valorile în care credem nu sunt ”predate” asemenea sistemului formal de educatie (folosit in școală), ci mai degrabă vedem întreaga experiență ca fiind un drum de parcurs, o metodă informală de a răzbate amăgirile si surprizele pe care le trăim în cotidian. Mai mult, este vorba despre drumul unui om în viață și ceea ce învață acesta. Mulțumim pentru observație totuși, se pare că ceea ce am dorit să transmit nu a fost perfect înțeles, tocmai de aceea am corectat.

Vă invităm la o viitoare Seară a Mișcării Arădene pentru a împărtăși și alte opinii, nu doar de gramatică!

Claudiu Negru

Mihnea, te rog sa n-o iei personal pentru ca nu vreau sa fiu carcotas insa asa sunt eu, am pretentia de la cei din jurul meu (mai ales de la cei educati) sa vorbeasca corect fara infuzii nedorite din alte limbi acolo unde este posibil.
Eu unul sincer sa fiu sunt satul pana peste cap de limbajul de lemn al politicienilor care mai nou vad ca se extinde si la ONG-uri.

Revenind la FOCUS, ma indoiesc ca il vei gasi publicat in DEX-ul Academiei Romane. Intr-adevar focusare (din germ. fokussieren) exista si este folosit in limbajul tehnic fiind sinonim cu focalizare insa repet in limbajul tehnic si nu insa sensul folosit de tine. REFOCUSARE in schimb n-ai sa-l gasesti nicaieri in DEX.

Cat despre serile Miscarii Aradene, merg destul de regulat (in functie de timp) inca de la inceput.

Semper Fidelis

Eu nu m-am supărat în niciun fel Claudiu. Am vrut să îți răspund, să nu crezi că îți ignor nemulțumirea. Cât despre folosirea englezismelor, nu are nicio legătură cu ”limbajul de lemn”, ci cu lingua franca, cred eu. Fenomenul a ajuns atât de ”grav” încât nici nu mai realizez(i) când se trece frontiera DEX-ului. :) Dar fiecare cu propriile pretenții.

Pe vineri!

ok, nu e un capat de tara, doar sa stiti ca limbajul elevat si pretentios , desi da bine la plebe, e tare periculos a fi gresit folosit fata de intelectuali, cei pe care ii vad eu ca public-tinta pentru dvs. Exista suficiente exemple hilare dar si triste pe tema cuvintelor copiate intocmai din engleza...
Iar faptul ca sunteti opozanti ai celor de la putere, ca vreti sa fiti formatori de opinie si de ce nu, de caractere, va obliga si mai mult, nu va scuza! Bafta pe viitor!

Vlad Botoș

@G.O.D.....poate ar fi bine sa ne spuneti si cum va cheama! Nu de alta...dar am inteles critica...o vom insusi...insa Miscarea Aradeana este caracterizata prin transparenta!