Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Discuție pe tema bugetului municipiului Arad în 2011

04.02.2011 18:00 - 20:00 · Mihnea Iuga
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Prima seară de vineri din februarie a fost dedicată viitorului economic și financiar al Aradului. Încă de la început, președintele Mișcării Arădene, care este în același timp consilier local, a atras atenția asupra conceptului de Buget. Acesta nu este doar o listă a veniturilor și cheltuielilor, ci o garanție a direcției care afectează municipiul nostru în prezent dar și pe viitor. Iar direcția unui oraș trebuie hotărâtă de către arădeni, în principal prin mecanismul democrației reprezentative, adică prin reprezentanții aleși, dar și prin implicare și participare activă a cetățenilor.

Analizând împreună cu cetățeni de toate vârstele și din toate domeniile (nu numai cel financiar), am găsit o serie de nereguli în direcția pe care o văd cei care administrează Aradul. Lipsesc cu desăvârșire referatele de fundamentare a cheltuielilor. Se observă o diminuare a veniturilor proprii față de 2010 fapt datorat politicii greșite a municipalității, politică care a dus la închiderea a mii de companii mici și la contracția consumului..

Cei prezenți la cea de-a 29-a Seară a Mișcării Arădene s-au documentat în prealabil de așa-zisele investiții și și-au exprimat dorința de a afla justificarea cheltuielilor netransparente. Aceștia și nu numai vor avea această ocazie în cadrul dezbaterii publice de luni organizată în Primăria Municipiului Arad, de la orele 15.

Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Comentarii

Pe cand un stadion nou in Arad ? Ploiesti,Cluj etc. se fac stadioane la noi de ce nu?

Facem un stadion nou..... dar de oina!

Respecta si vei fi respectat!