Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Spațiile verzi, nevoie sau moft?

21.01.2011 18:00 - 20:00 · Mihnea Iuga
Spațiile verzi, nevoie sau moft?

Vinerea aceasta, Boeme Cafe s-a dovedit din nou neîncăpătoare pentru cei care au dorit să participe la Seara Mișcării Arădene. Pe lângă invitatul nostru din 21 ianuarie, Ovidiu Pârv, au fost prezenți și cei de la Respiră Verde și CampusArad, dar și simpli ”spectatori” (așa cum s-au prezentat aceștia) care sunt preocupați de soarta spațiilor verzi din oraș.
 
Pornind cu scop educativ și de responsabilizare la începutul lui 2002, proiectul Parcului Natural Lunca Mureșului, demarat cu fonduri europene de către persoane dedicate conservării mediului și promovării unei vieți active și sănătoase, printre care și domnul Pârv, rămâne astăzi singura ofertă completă de recreere și educație ecologică.
 
Director la Parcul Natural Lunca Mureșului până în 2010, Ovidiu ne-a semnalat încă de la începutul serii că un criteriu important al spațiului verde public este accesabilitatea sa. Este evidentă reducerea suprafeței acestuia în Arad, dar aceasta nu poate fi combătută prin crearea altuia la marginea orașului.
 
Faptul că prioritatea în Arad este dezvoltarea concentrată pe construcții și nu pe confortul sau sănătatea arădenilor, a stârnit nemulțumirea arădenilor în mare parte. Cei prezenți au fost surprinși să alfe că unii locuitori ai cartierului Vlaicu ies la plimbare în cimitir, fiind singurul spațiu verde oferit de către oraș în acea zonă.
 
Dornici ca nemulțumirile din seara de vineri să se concretizeze într-o acțiune cu efect pozitiv, Mișcarea Arădeană a arătat că poate asista orice demers al arădenilor. Acesta are multe șanse de reușită, prin presiunea publică asupra administrației dar și prin pârghii legale sub forma unor propuneri de hotărâre în Consiliul Local sau Județean, de care organizația poate face uz. Ideile nu au întârziat să apară și pe viitor se întrevede posibilitatea unor activități de presiune din partea cetățenilor, de plantare intensă dar și de stopare a distrugerii spațiilor verzi.

Spațiile verzi, nevoie sau moft?
Spațiile verzi, nevoie sau moft?
Spațiile verzi, nevoie sau moft?
Spațiile verzi, nevoie sau moft?
Spațiile verzi, nevoie sau moft?