Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Proiecție și întâlnire cu realizatorii Caravanei Cinematografice

20.09.2010 17:00 · claudiu.cristea
Proiecție și întâlnire cu realizatorii Caravanei Cinematografice

Vă invităm luni, 20 septembrie 2010, ora 17, la Cinema City, în incinta Atrium Center Arad, la o proiecție specială și o întâlnire cu realizatorii filmului Caravana Cinematografică.

Filmul a fost realizat în satul Pârnești, comuna Săvârșin, în județul Arad de regizorul arădean Titus Muntean printr-o adaptare a nuvelei cu același nume a lui Ioan Groșan.

Intrarea este liberă iar proiecția se va bucura de condițiile deosebite oferite de sălile Cinema City în incinta Atrium Center Arad. După vizionarea filmului sunteți invitați la un dialog cu regizorul și unii din actorii filmului.

La final regizorul și actorii prezenți vor susține o conferință de presă.

Despre film

Caravana Cinematografică (Kino Caravan) este o ecranizare după nuvela cu acelaşi titlu de Ioan Groşan. Acţiunea filmului este plasată în România anilor ‘60, într-un sat izolat din Ardeal. Un camion vechi transformat într-o caravană cinematografică, coordonată de un activist de partid, soseşte în sat pentru a proiecta filme ruseşti de propagandă. Deşi iniţial oamenii hotărăsc să îi pună piedici activistului, în cele din urmă ajung la concluzia că cea mai inteligentă mişcare este să colaboreze cu reprezentantul partidului conducător.

Mircea Diaconu, Dorian Boguţă şi Iulia Lumânare sunt câţiva dintre actorii care se regăsesc în distribuţia acestei pelicule. Filmul este o coproducţie româno-germană între Libra Film (producător Tudor Giurgiu) şi FilmKombinat şi beneficiază de sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi HBO. Filmul a fost prezentat în premieră mondială în competiţia secţiunii Flash Forward din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Pusan și a deschis ediția 2010 a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

AttachmentSize
caravana-cinematografica.pdf169.18 KB

Comentarii

Abia acum a ajuns informatia la mine, dar oricum eu sunt in Oradea de ceva vreme...
Nu am stiut ca Titus Munteanu e aradean, ma bucur sa aflu asta! Mai ales ca am prezentat Kino Karavan in premiera la Oradea, in cadrul festivalului STUDFEST Oradea organizat de noi, in mai anul acesta. Proiectie in aer liber, avandu-l ca invitat de onoare pe Mircea Diaconu! Sper ca v-a placut, pentru ca deja inteleg ca a rulat la Arad! Mie sigur mi-a placut!

Adela Cristea

Ne-a placut foarte mult! Titus e aradean. Pe site-ul nostru, in coltul din drepta sus poti viziona un alt film de-al lui, de data asta un scurt metraj: "Arad, dragostea mea!"
Keep in touch!