Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Vina pentru întârzieri pasată investitorilor privați

Vina pentru întârzieri pasată investitorilor privați

Gheorghe Falcă dă vina pe investitorul privat LIDL pentru întârzierea lucrărilor la Podul Traian, întârziere datorată propriilor decizii greșite

Arad, 22 noiembrie 2011, primarul actual Gh. Falcă a aruncat vina pentru întârzierea tot mai mare a lucrărilor de la Podul Traian, Calea Romanilor și Aradul Nou pe investitorul privat LIDL care deschide un magazin în zonă. Termenul inițial de finalizare a podului a fost martie 2011 iar LIDL are autorizație de construcție doar din august 2011.

În realitate, întârzierea lucrărilor se datorează exclusiv ambiției personale a lui Gheorghe Falcă de a construi un pod nou lipit de podul Traian. În așteptarea acelui pod ipotetic, care nu avea nici finanțare, nici bază legală, nici logică, lucrările au fost frânate cu peste 7 luni. În plus, din același motiv, locuitorii Aradului Nou au fost umiliți datorită refuzului primarului de a realiza podul provizoriu pentru trafic ușor care era prevăzut și finanțat în cadrul proiectului. 1,5 milioane de euro, bani europeni au fost returnați U.E. din aceeași greșeală.

Ușurința, superioritatea și incompetența cu care a tratat această investiție importantă și necesară, a devenit o regulă în administrație. Chiar în aceste zile, cu aceeași superficialitate, administrația Falcă-PDL ignoră cetățenii și îi atacă din nou pe investitorii privați aducând Aradul în topul fiscalității din România prin votarea taxelor și impozitelor pentru 2012 la cotele maxime legale.