Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

O primă luptă a CSJA

Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Mişcarea Arădeană a fost prezentă, miercuri, de la ora 14, la prima acţiune de protest a Comitetului pentru Salvarea Judeţului Arad.

De la ora 13:30, pe platoul din faţa Consiliului Judeţean au fost afişate bannere şi mesaje împotriva desfiinţării judeţului. Odată cu începerea şedinţei de consiliu, particpanţii la pichetare au intrat în sală pentru a face presiuni asupra reprezentanţilor PDL de a introduce pe ordinea de zi proiectul de organizare a unui referendum, iniţiat de Cosmin Galu şi susţinut de toţi consilierii USL.

Chiar dacă la ora asta partidul de guvernământ a anunţat că amână decizia de desfiinţare, potenţialul periculos al ei rămâne şi din acest punct de vedere am considerat să atragem un semnal de alarmă aleşilor cu privire la faptul că cetăţenii sunt cei care le-au dat mandatul şi nu partidele politice din care fac parte. 

Manifestarea civilizată a celor aproximativ 50 de protestatari şi susţinători ai referendumului nu i-au impresionat pe reprezentanţii PDL, care au adresat injurii consilierilor USL şi au recurs la un limbaj jignitor şi populist în momentul invocării necesităţii unui referendum.

Răspunsul arogant la insistenţele noastre de a introduce pe ordinea de zi referendumul, a fost că proiectul va fi introdus, peste 30 de zile "procedurale". În semn de protest, Cosmin Galu şi întreaga opoziţie au părăsit şedinţa, constatând că PDL nu are capacitatea de a purta un dialog civilizat.  

Următoarele acţiuni vor consta în:

  • includerea menținerii instituțiilor descentralizate în obiectivele CSJA;
  • un text comun de scrisoare deschisă de informare a cetățenilor arădeni;
  • un text comun pentru un Proiect de Hotărâre de Protest pentru toate consiliile locale din județul Arad.
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Comentarii

50? poate 15. Aiurea, oricum s-a anuntat la nivel central ca nu se mai face regionalizarea, practic ati mers doar pentru imaginea voastra. Praf in ochi.

Cristian, sau Salvador Dali dupa link-ul aferent numelui dvs., vă informez cu regret că nu v-ați informat suficient. Urmăriți și presa locală. V-ar ajuta mai mult. Iar dacă dvs. vă place să dansați pe melodia cântată de Traian Băsescu oricând îl apucă să lanseze o decizie unilateral dictatorială, treaba dvs. Mișcarea Arădeană în schimb respectă niște principii care sunt statornice indiferent de puterea politică dintr-un anumit moment.