Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Arădenii sunt invitați să se implice activ

Arădenii sunt invitați să se implice activ

Societatea civilă invită arădenii să se alăture Grupurilor de Lucru pentru creionarea unei viziuni și formularea de politici publice pentru oraș Arad.

La începutul lunii martie, Mișcarea Arădeană a participat la programul de formare ”Dialog social și advocacy”, componentă a unui proiect mai amplu al Academiei de Advocacy, finanțat prin Fondul Social European (POSDRU). 

Pe parcursul anilor, societatea civilă din Arad și-a făcut cunoscute pozițiile față de un domeniu sau altul: spațiile verzi, fiscalitate și mediul de afaceri local, monumentele arhitecturale, sănătatea locuitorilor. Implicarea cetățeaului în procesul de luare a deciziilor publice care îl afectează este necesară pentru a avea o democrație participativă funcțională și nu doar declarativă.

Pentru a promova eficient acest tip de democrație, sistem la care românii au subscris la începutul anilor 90 și la care s-au realiniat în anul 2007 (odată cu intrarea României în Uniunea Europeană), Mișcarea Arădeană invită toți cetățenii să se implice în unul din cele 10 Grupuri de Lucru: Cultură, Economie, Educație, Lifestyle, Mediu, Sănătate, Servicii publice, Societatea informațională,  Urbanism, Democrație locală.

A fost elaborat un Regulament de Funcționare al acestor grupuri, iar membrii și simpatizanții organizației au fost informați cu privire la acest demers în ultimele 2 săptămâni. În continuare, înscrierile sunt deschise pentru orice cetățean activ care dorește să se implice în viața orașului nostru. 

Cei care au competențe și doresc să ajute în creionarea unei viziuni pe oricare din domeniile mai sus menționate, sunt rugați să completeze formularul de pe website-ul organizației noastre: http://www.miscarea-aradeana.ro/chestionar/alatura-te-unui-grup-de-lucru.