Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Mişcarea Arădeană a lansat petiţia "Salvaţi cultura arădeană!"

12.07.2010 · Orlando Toader · News-AR
Mişcarea Arădeană a lansat petiţia "Salvaţi cultura arădeană!"

Mişcarea Arădeană a lansat astăzi petiţia „Salvaţi cultura arădenă”, printr-o acţiune desfăşurată în faţa Palatului Cultural. Membrii Mişcării Arădene protestează astfel faţă de ideea de comasare a Teatrului „Ioan Slavici” Arad, Casei de Cultură a Municicpiului, Teatrului de Marionete şi Filarmonicii într-un singur „colhoz cultural”, precum şi faţă deintenţiile de desfiinţar a Corului Filarmonicii.

„Noi, semnatarii acestei petiţii protestăm faţă de situaţia în care se află Filarmonica de Stat, instituţie emblematică a Aradului, ca urmare a:

  1. Reducerii numărului de locuri de la 700 la 200 datorită demontării scaunelor din sala principală. Demontarea scaunelor s-a făcut la dispoziţia Primarului Municipiului Arad pentru ca sala să găzduiască evenimente de tip Balul de Cristal.
  2. Introducere Casei de Căsătorii în sala de repetiţii a Filarmonicii, acest lucru fiind cu totul impropriu şi impietând asupra activităţii acesteia.

Am luat cunoştiinţă de intenţia Primăriei privind:

  • Desfiinţarea Corului Filamonicii sub pretextul reducerii cheltuielilor publice.
  • Comasarea tuturor instituţiilor de cultură din municipiu (Filarmonica, Teatrul "Ioan Slavici", Casa de Cultură a Municipiului, Teatrul de Marionete) într-o singură entitate de tip "colhoz cultural".

Cerem Primarului Gheorghe Falcă şi Consiliului Local al Municipiului Arad să facă economii prin reducerea personalului clientelar care sufocă instituţiile publice şi care are o singură competenţă: aceea de a lipi afişe în campania electorală.

Chemăm societatea civilă, oamenii de cultură şi arădenii la acţiune pentru a apăra advăratele valori ale Aradului. Identitatea comunităţii noastre este dată de aceste instituţii culturale. Salvaţi cultura arădeană!”, se arată în petiţie.