Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Mişcarea Arădeană: "Noi nu suntem un ONG contemplativ, ci o organizaţie activă"

29.06.2010 · Orlando Toader · News-AR
Mişcarea Arădeană: "Noi nu suntem un ONG contemplativ, ci o organizaţie activă"

Mişcarea Arădeană a prezentat luni un bilanţ al activităţii, de la înfiinţare şi până în prezent. Adică, de la momentul în care a apărut ideea şi Mişcarea a funcţionat în baza unui „gentleman agreement” şi de la constituirea sa legală, în urmă cu mai bine de un an de zile, sub forma unui ONG. La conferinţă a participat Claudiu Cristea, preşedintele Mişcării Arădene, secondat de Cosmin Galu şi av. Ladislau Betegh.

„În urmă cu trei ani am început contrucţia asociaţiei noastre, Mişcarea Arădeană. Misiunea noastră este să întreprindem acţiuni, să promovăm proiecte, să derulăm campanii civice, sociale şi politice pentru a face din Arad un loc în care să guverneze respectul, spiritul civic, bunul simţ şi o viaţă socială intensă; un oraş în care se trăieşte sănătos, decent şi prosper, un oraş în care comunitatea îşi preţuieşte, protejează şi promovează tradiţia şi valorile”, a declarat Cosmin Galu.

„Noi nu suntem un ONG contemplativ, ci o organizaţie activă. Dacă în România ar exista un concept de partid local, regional, Mişcarea Arădeană ar fi un asemenea partid”, a spus Claudiu Cristea. Acesta a atenţionat: „Tot mai des auzim pe stradă că este dictatură. Că se fac o serie de abuzuri. Noi nu suntem dispuşi să tolerăm aşa ceva”.

„Am reuşit să determinăm chiar în fief-ul puterii anumite schimbări de poziţie. Sunt lucruri care echilibrează puterea, care se manifestă discreţionar în această perioadă. Aceste mici victorii ne arată că, dacă suntem consecvenţi, împreună cu arădenii începem să mişcăm lucrurile într-un anumit sens. Şi acest sens înseamnă o reechilibrare a societăţii arădene”, a mai menţionat Cristea.

De remarcat, că în toamnă vor avea loc primele alegeri pentru desemnarea forului de conducere al Mişării Arădene, din care, ca şi o curiozitate, fac parte membrii ai PNŢCD, PNL, UDMR şi PSD.

Redăm, în continuare, materialul Mişcării Arădene realizat cu prilejul bilanţului activităţii.

Ce am făcut concret pentru Arad

Am curăţat oraşul de afişajul electoral ilegal

În mai 2009 echipe de voluntari ai organizaţiei noastre au curăţat oraşul de afişe. În campania prezidenţială, fenomenul afişajului ilegal s-a diminuat considerabil.

Am oferit asistenţă juridică suporterilor amendaţi abuziv

Cu sprijinul colegilor noştrii,de profesie avocaţi,am susţinut acţiunile în instanţă, iniţiate de mai mulţi tineri arădeni ce au fost amendaţi fără temei de Jandarmerie. Modelul abuzului de legalitate înfăptuit de unii reprezentanţi ai instituţiilor de stat din Arad, trebuie sancţionat, curmat şi eliminat din viaţa publică a oraşului.

Am blocat apariţia unei hotărâri neconstituţionale a CLM Arad

Prin intervenţiile noastre publice proiectul de hotărâre referitor la Inventarierea suprafețelor radiante din interiorul clădirilor pe banii arădenilor a fost retras de executivul CLM. Astfel am reuşit să salvăm buzunarul asociaţiilor de proprietari de o cheltuială costisitoare şi nejustificată.

Am oprit desfiinţarea unor trasee de tramvai

Prin campania iniţiată de noi şi sprijinită de 2000 de semnături ale arădenilor s-a retras proiectul de desfiinţarea a şase linii de tramvai: linia 2: Centru – UTA – Afla; linia 5: Aradul Nou – Micălaca; linia 8: între Centru şi Micalaca; linia 16: Centru – Grădişte; linia 17: Făt-Frumos – Micălaca; linia 16b: Piaţa Romană – CET; linia 17: Făt-Frumos – Micălaca. 
Învăţăm copiii, învăţaţi să iubească Aradul.Proiectul “Arad, dragostea mea!”, iniţiat de Mişcarea Arădeană, a demarat în forţă în şcolile arădene. Zeci de copii au luat deja parte la proiect, în cadrul orelor de dirigenţie.Copiii au primit cu entuziasm jocurile şi concursurile din cadrul proiectului, răspunzând întrebărilor despre Arad, învăţând lucruri noi despre oraş, dar mai ales învăţând să-i preţuiască şi cultive valorile.

Chemare la acţiune:

  1. Vom continua, prin intermediul unui numeros grup de jurişti şi avocaţi ce s-au alăturat organizaţiei noastre, să oferim consultanţă juridică pro bono arădenilor cărora le sunt încălcate drepturile civile fundamentale.
  2. Vom continua să iniţiem şi organizăm dezbateri publice cu arădenii pentru fiecare proiect ce vizează nivelul de comfort şi siguranţă al comunităţii noastre.
  3. Vom continua să milităm pentru ca Aradul să devină pentru cât mai mulţi arădeni – Un loc în care îţi face plăcere să trăieşti!