Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

"Nu este normal ca în agora oraşului cetăţenii să nu aibă dreptul să-şi exprime nemulţumirile"

14.06.2010 · News-AR
"Nu este normal ca în agora oraşului cetăţenii să nu aibă dreptul să-şi exprime nemulţumirile"

Reprezentanţii Asociaţiei „Mişcarea Arădeană” au marcat, luni, evenimentele petrecute în perioada 13-15 iunie 1990, comemorându-i pe arădenii care şi-au pierdut viaţa în timpul Revoluţiei din 1989. Membrii asociaţiei au aprins lumânări la troiţa eroilor de lângă km „0” din Piaţa Revoluţiei. Iniţial, s-a dorit organizarea unei manifestaţii, însă pentru că nu s-a primit aprobare din partea Primăriei, reprezentanţii asociaţiei au decis să organizeze o comemorare.

„Primăria Arad a interzis, în mod nejustificat şi ilegal, marcarea momentului 13-15 iunie 1990 pe platoul din faţa Palatului Administrativ, eveniment care era programat a se desfăşura duminică, de la ora 17.00. Atitudinea dictatorială a actualei administraţii nu ne-a oprit să marcăm, astăzi, (n.r. – luni) 20 de ani de la înăbuşirea mişcării pentru democraţie şi libertate din Piaţa Universităţii, astfel că am decis să facem o comemorare, un gest simplu, scurt şi fără caracterul unei manifestaţii”, a declarat Claudiu Cristea, preşedintele Asociaţiei „Mişcarea Arădeană”.

Reprezentanţii asociaţiei spun că actele şi dispoziţiile emise de actuala administraţie pentru interzicerea adunărilor publice, pe platoul din faţa Palatului Administrativ, contravin flagrant legislaţiei în vigoare şi sfidează memoria celor decedaţi sau molestaţi în lupta pentru libertatea de exprimare.

„Nu este normal ca în agora oraşului cetăţenii să nu aibă dreptul să-şi spună cuvântul, să-şi exprime nemulţumirile. Nu vom ceda acestor acte de intimidare şi presiune. Am depus un act la Primărie prin care contestăm dispoziţia de interzicere a adunărilor publice. Dacă problema nu va fi rezolvată vom apela la instanţele de judecată, fiind decişi să mergem până la CEDO. De asemenea, vom informa şi organizaţiile şi organismele internaţionale de apărare a drepturilor omului despre acest grav atentat la libertatea de exprimare”, a mai precizat Claudiu Cristea.