Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Municipalitatea şi o asociaţie "apendice" au pus la cale un atentat la buzunarul cetăţenilor

Administraţia locală vrea să-şi bage şi mai adânc mâna în buzunarele cetăţenilor, în cazul inventarierii suprafeţelor radiante din interiorul clădirilor.

Municipalitatea şi o asociaţie "apendice" au pus la cale un atentat la buzunarul cetăţenilor

Invocând o solicitare a Uniunii Profesionale a Administratorilor Arad, Municipalitatea intenţionează inventarierea suprafeţelor radiante din interiorul clădirilor pe banii cetăţenilor, din „necesitatea de a actualiza baza de date a CET Hidrocarburi SA”. Demersul este unul plin de tupeu, în condiţiile în care Uniunea Profesională a Administratorilor nu reprezintă asociaţiile de proprietari din Municipiul Arad! Pentru cei care nu ştiu, Uniunea Profesională a Administratorilor Arad are sediul pe strada Lucian Blaga, unde – curios – împarte acelaşi spaţiu (apă, telefon, curent etc.) cu Comitetele Cetăţeneşti şi Centrul de distribuire a laptelui praf (!).

Pentru a scoate în evidenţă păcăleala cu solicitarea, trebuie spus că Uniunea Profesională a Administratorilor Arad nu este altceva decât un apendice al PDL, fiind condusă de un vajnic militant al acestei formaţiuni politice: Ladislau Heveşi. Acelaşi Heveşi este şi şeful Comitetelor Cetăţeneşti înfiinţate de administraţie. Mai mult decât atât, Uniunea Profesională a Administratorilor Arad a fost înfiinţată de Heveşi după ce acesta a părăsit, forţat de împrejurări, ULAL Arad (adevărata uniune care reprezintă interesele cetăţenilor de la bloc) pe uşa din dos... Cu alte cuvinte, Uniunea Profesională a Administratorilor Arad nu reprezintă, în nici un caz, interesele asociaţiilor de proprietari, deci invocarea solicitării respectivei asociaţii nu reprezintă nici pe departe dorinţa arădenilor de la bloc şi, cu atât mai puţin, o justificare în baza căreia Municipalitatea să-şi bage şi mai adânc mana în buzunarele cetăţenilor!

Consilierul local municipal Claudiu Cristea, în calitate de reprezentant al Mişcării Arădene, a luat deja poziţie în acest caz şi este de aşteptat ca societatea civilă din Arad şi Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad să reacţioneze la rândul lor. „Sunt foarte curios dacă administratorii au solicitat această «binefacere» pe spatele asociaţiilor de proprietari!”, a declarat Claudiu Cristea.

„De ce Primăria şi Primarul doresc să reglementeze relaţia şi modul de decontare dintre asociaţi? De la punctul în care este montat contorul problema priveşte exclusiv asociaţia. Hotărârea obligă asociaţiile să verse sume enorme de bani în buzunarele unor firme «acreditate». Sună cunoscut. De asemenea hotărârea spune: «Rezultatul inventarului se va preda furnizorului de energie termică». Ce ultimativ! Adică iniţiatorul hotărârii ne obligă să contractăm un serviciu cu furnizorul preferat de el şi apoi să-i predăm roadele acestui serviciu!!! Mai apoi, la Art. 4, se trece la ameninţări: «Obstrucţionarea activităţii de inventariere a tuturor suprafeţelor radiante [...] se sancţionează [...] cu amendă între 500-1.000 lei». E halucinant”, a mai declarat Claudiu Cristea.

De remarcat, că Mişcarea Arădeană solicită convocarea unei dezbateri publice pe tema acestui proiect de hotărâre.

UPDATE/Conform unei informaţii de ultimă oră, Primăria a scos de la transparenţă proiectul de hotărâre privind inventarierea suprafeţelor radiante din interiorul clădirilor.